Τουρισμός

29/02/2016 - 17:40

Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου: Οι προκρατήσεις έχουν καταρρεύσει

Ο

πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου σημείωσε ότι θα έπρεπε «οι προσφυγικοί προορισμοί και όχι πλέον τουριστικοί, να έχουν νέα καθεστώτα».

Την αγωνία του για τις επιπτώσεις του προσφυγικού στον τουρισμό του νησιού εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, Περικλής Αντωνίου, μιλώντας στον Alpha 989.
 
«Είναι πολύ αργά, οι προκρατήσεις έχουν καταρρεύσει, υπάρχουν ακυρώσεις . Με ανησυχία και αγωνία παρακολουθούμε τις εξελίξεις αλλά προσπαθούμε να κρατήσουμε τη ψυχραιμία μας», δήλωσε ο κ. Αντωνίου.
Όπως είπε, «η ψυχολογία είναι στο ναδίρ, οι παθογένειες και οι στρεβλώσεις δεκαετιών δεν μπόρεσαν να διορθωθούν με την ύφεση και ήρθε το μεταναστευτικό σαν κερασάκι στην τούρτα να ολοκληρώσει τη ζημιά».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου αναγνώρισε ότι «με τις οργανωμένες δομές που έχουν δημιουργηθεί η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά».
 
Σημείωσε πάντως ότι θα έπρεπε «οι προσφυγικοί προορισμοί και όχι πλέον τουριστικοί, να έχουν νέα καθεστώτα, να εξαιρεθούν από νομοθετικά πλαίσια και να θεσπιστούν νέα πλαίσια, τιμολόγια, προγράμματα για να αντισταθμίσουν και να ανακουφίσουν».
 
Η επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου:
 

Μοιράσου το άρθρο!