Τουρισμός

04/05/2015 - 19:41

ΕΝΠΕ: βλάβη στον ελληνικό τουρισμό η επιβολή νέων φόρων

Μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κου Γιώργου Χατζημάρκου και της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, η ΕΝΠΕ ( Ένωση Περιφερειών Ελλάδος ) σε σημερινή συνεδρίαση του  Διοικητικού Συμβουλίου, για το θέμα της φημολογούμενης ειδικής φορολογικής επιβάρυνσης των νησιών του Αιγαίου, ενέκρινε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:

<< Εν μέσω της τουριστικής περιόδου είναι βέβαιη η βλάβη που θα επιφέρει στον ελληνικό τουρισμό η επιβολή νέων φόρων και τελών, όπως αυτοί που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση στα ξενοδοχεία και τα καταστήματα του Αιγαίου, οι οποίοι το μόνο που θα πετύχουν είναι τη μείωση των κρατήσεων και τη συρρίκνωση του μοναδικού κλάδου που μπορεί σήμερα να δώσει οξυγόνο στην ελληνική οικονομία.

Οι προτάσεις αυτές εάν υιοθετηθούν θα οδηγήσουν τις επιχειρήσεις και συνολικά τις τοπικές κοινωνίες σε υποβάθμιση και καταστροφή.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει από τη διαβούλευση τέτοιες προτάσεις.

Να χειριστεί με μεγάλη υπευθυνότητα την εμπιστοσύνη των πολιτών που τώρα είναι ευαισθητοποιημένοι στα τοπικά προβλήματα των νησιών και της παραμεθορίου περιοχής που τυγχάνει και σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.>>

Για το συγκεκριμένο θέμα η Περιφερειάρχης θα έχει απόψε το βράδυ στις 20:00 έκτακτη συνάντηση με τους φορείς της Λέσβου.  Στη συνάντηση θα είναι παρόντες ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Ευάγγελος Μυρσινιάς, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικού Αιγαίου κ. Παναγιώτης Μπαρούτης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης κ. Παναγιώτης Παπαρίσβας, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου κ. Απόστολος Βαλτάς, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου κ. Περικλής Αντωνίου και ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου κ. Ιωάννης Σαμιώτης.

Μοιράσου το άρθρο!