Τουρισμός

20/07/2019 - 13:44

Ερεσός γλυκιά σαν Καραμέλα!

Με γλυκιά γεύση στο στόμα και την ψυχή, έκλεισε το 3ο Lesvos Food Fest στην αμμουδιά της Σκάλας Ερεσού. Η Καραμέλα ήταν το τιμώμενο υλικό, γύρω από το οποίο ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού σχεδίασε το πρόγραμμα των τοπικών εκδηλώσεων του φετινού Lesvos Food Fest.

Καλεσμένος στην Ερεσό αυτή τη χρονιά ήταν ο διακεκριμένος σεφ Μανώλης Παπουτσάκης, ο οποίος μαγείρεψε υπέροχες συνταγές με μικρούς και μεγάλους για δύο συνεχόμενες ημέρες. Κατάφερε να ενσωματώσει την καραμέλα σε αλμυρές και γλυκές παρασκευές με μεγάλη επιτυχία. Τον βοήθησε ο επίσης Κρητικός Κωστής Κωστάκης. Έτσι, τα Χανιά και το Λασίθι ενώθηκαν για να συνεργαστούν με τον πιο «νόστιμο» τρόπο εδώ στην Ερεσό.

Συγχρόνως, παρουσιάστηκε εργαστήριο παρασκευής καραμέλας με τον παραδοσιακό τρόπο και μαθήματα του χορού καντρίλιες, ενώ οι εκδηλώσεις έκλεισαν με τραγούδι, ούζο και μεζέ στην παραλία της Σκάλας Ερεσού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα συγχαίρει τους δεκάδες εθελοντές, που για ακόμη μία φορά αγκάλιασαν με ενθουσιασμό αυτή την προσπάθεια.  Απέδειξαν ότι όταν εργαζόμαστε σαν μια ομάδα με πάθος και ανιδιοτέλεια μπορούμε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για έναν κοινό σκοπό, την πρόοδο και την προβολή του τόπου μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε: στο αρτοζαχαροπλαστείο Κωνσταντίνος Τακτικός και την κ. Κασσάνδρα Καρακούση  για την παρασκευή της Καραμέλας και τα κεράσματα, στον Πολιτιστικό, Εξωραϊστικό Σύλλογο Ερεσίων «Φανίας», που με τη χορευτική του ομάδα και τη Χορωδία Μελίρρυτο αναβίωσαν τις Καντρίλιες και στην κ. Stacey Miller για την ευγενική παραχώρηση των εγκαταστάσεών της για τις δράσεις.  Δεν παραλείπουμε ειδική αναφορά στον κ. Κώστα Αγκοπιάν, ο οποίος απέδειξε γι’ άλλη μια φορά εμπράκτως την αγάπη του για την Ερεσό.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους με κάθε τρόπο υποστήριξαν τις τοπικές δράσεις του Lesvos Food Fest στην Ερεσό: Δημοτική Κοινότητα Ερεσού, Υπηρεσία Καθαριότητας Δήμου Λέσβου, εμπόριο κρεάτων ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ,  Mystakelli Dairy Products,  ΕΒΑ - Ούζο Δίμηνο / Sertiko, Π. Μαντζώρος& ΣΙΑ Ο.Ε., Π. Τζιμής – Π. Μαρινάτος & ΣΙΑ Ε.Ε., Europcar, Parasol beach bar, Sappho Travel, Eressos Ilios Apartments, Galini Hotel, Eressyko, τα εστιατόρια/μπαρ: "Soulatso", "Blue Sardine", "Kafene", “Adonis”, “Sam – the tradition”, “Aigaio”, “Vento”, “Belle Ville” στην Ερεσό και “Australia” στο Σίγρι, Μολυβιάτης παιχνίδια, οπωροπωλείο Μιχάλης Γεραλής, Aeolian Village, Kontact Creative Studio, Βίκυ Παφίλια, Μαρία Τσιριγώτη, Τζέλη Χατζηδημητρίου, Χαράλαμπο Δεμίρη, Καλλιόπη Τακτικού, Νίκο Καρύδη, Κώστα Καταχανά, Μάκη Σαββέλο, Βασίλη Βουβουλούδα, Κώστα Λαμπρινίδη, Ανδρέα Παρλιάρο.

Θερμές ευχαριστίες στον Φορέα Τουρισμού Μολύβου, που διοργάνωσε  το 3ο  Lesvos Food Fest σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και την ΓΣΕΒΕΕ με την ευγενική υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, χρυσό χορηγό την μπύρα Άλφα και αργυρό τις Ελληνικές Αλυκές. Ευχαριστούμε επίσης όλους τους τοπικούς συλλόγους και φορείς, που πλαισίωσαν και στήριξαν δυναμικά το φεστιβάλ, έτσι ώστε η γαστρονομία και ο πολιτισμός της Λέσβου να αναδειχθούν όπως τους αρμόζει.

Οι τοπικές δράσεις του Φεστιβάλ χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER.

Μοιράσου το άρθρο!