Τουρισμός

07/07/2019 - 16:14

Φαγητό δρόμου και γευσιγνωσία στον Μόλυβο!

5η μέρα του Lesvos Food Fest

Σε γιορτινή διάθεση ο Μόλυβος υποδέχτηκε κοινό, επισκέπτες, εκθέτες και καλεσμένους σε μια γιορτή του δρόμου που πλαισιώθηκε από εκπλήξεις, κεράσματα, παρουσιάσεις, εργαστήρια και μαγειρέματα, προσαρμοσμένα σε σύγχρονες τάσεις γαστρονομίας. Πρωταγωνίστριες της δράσης και φέτος οι Μολυβιάτισσες νοικοκυρές, οι οποίες  μαγείρεψαν για μας στο δρόμο κρεμμυδοτηγανίτες, κεφτεδάκια, τυρόπιτες τηγανιτές και λουκουμάδες. Παράλληλα, Λέσβιοι παραγωγοί ελαιολάδου, ούζου, μελιού, τυροκομικών προϊόντων, πατάτας, βράσματος κ.α. έδωσαν το παρόν για γευσιγνωσίες και παρουσιάσεις προϊόντων.
Μαζί μας στο… δρόμο  ήταν ο αγαπημένος μας chef Αλέξανδρος Παπανδρέου, που παρουσίασε τους παραγωγούς και τα προϊόντα τους στο κοινό και ο Χάρης Κατρακάζας που μας ετοίμασε μια πρωτότυπη συνταγή δρόμου με ψάρι. Παράλληλα, ο Παναγιώτης Μπελτζινίτης food stylist και food photographer, δοκίμασε τα προϊόντα και συνέχισε το φωτογραφικό του οδοιπορικό στο 3ο Lesvos Food Fest.

Η βραδιά έκλεισε με live μουσική και χορό με  “Χρώματα Αιγαίου” από τη Βασιλική Παπαγεωργίου με ούτι, κανονάκι και άλλα παραδοσιακά μουσικά όργανα.

Τη δράση οργάνωσε ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου σε συνεργασία με το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου.

Η ανέλπιστη προσέλευση του κοινού, ο ενθουσιασμός και η προσφορά των εθελοντών έδωσε στη δράση παλμό, νοστιμιά και υποσχέσεις για μελλοντικά σχέδια.

Η αυλαία του φεστιβάλ κλείνει γλυκά σήμερα με παρασκευή καραμέλας, πλωτά μαγειρέματα και «καντρίλιες» στην Σκάλα Ερεσού.

Δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ ανά περιοχή και μείνετε συντονισμένοι για ειδήσεις, παράλληλες δράσεις, εκπλήξεις και καλεσμένους στο www.lesvosfoodfest.com!


Το Lesvos Food Fest οργανώνεται για 3η χρονιά από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και την ΓΣΕΒΕΕ, έχει την ευγενική υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, χρυσό χορηγό την μπύρα Άλφα και αργυρό χορηγό τις Ελληνικές Αλυκές και πλαισιώνεται και στηρίζεται δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς.

 

Μοιράσου το άρθρο!