Τουρισμός

14/10/2013 - 14:12

Η γεύση μας ταξιδεύει...Σαλόνι Γαστρονομίας Gouts et Terroirs

yle="text-align: justify;">Η Ελλάδα θα είναι η τιμώμενη χώρα στο Σαλόνι Γαστρονομίας Gouts et Terroirs το οποίο διοργανώνει το Καντόνι του Fribourg στην πόλη Bulle (κοντά στην Βέρνη και στην περιοχή Gruyere) μεταξύ 27 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου.
 
Τοπικοί παράγοντες ελληνικής καταγωγής όπως και έλληνες επιχειρηματίες με δραστηριοποίηση στον γαστρονομικό κλάδο έχουν αναλάβει το κόστος λειτουργίας ελληνικού περιπτέρου εκτάσεως 250 τ.μ. με στόχο την προβολή και προώθηση ελληνικών προϊόντων και κουζίνας, ενώ η οργανωτική επιτροπή έχει προσκαλέσει στο σαλόνι τον κ. Πρωθυπουργό, την κα Υπουργό Τουρισμού και τον κ. Υπουργό Μακεδονίας Θράκης.
 
Στο περίπτερο έχει προγραμματισθεί η έκθεση αρκετών ελληνικών διατροφικών προϊόντων, όπως ελαιόλαδο Κρήτης, Μυτιλήνης και Καλαμάτας, κρόκος Κοζάνης και κρασί από δύο οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας και πιθανώς από Νεμέα. Οι οργανωτές θα επιθυμούσαν όμως ενδεχόμενη διεύρυνση της παλέτας εκτιθέμενων προϊόντων ή ενδεχομένως την καλλιέργεια επαφών για επόμενη μελλοντική συμμετοχή. Aναμένονται συμμετοχές δημοσιογράφου/γευσιγνώστη οίνου Νίκου Μάνεση και σεφ Βασίλη Ζαχαράκη, με προβολή ταινίας για ελληνικά κρασιά και δημιουργία ελληνικών πιάτων/γευσιγνωσία αντίστοιχα.

 
Η έκθεση διαθέτει την ιστοσελίδα http://www.gouts-et-terroirs.ch/accueil/ (λειτουργεί στα γαλλικά και γερμανικά) όπου φαίνεται πράγματι η προνομιακή παρουσία της χώρας μας με σύνδεσμο στην αρχική σελίδα με τον τίτλο Kalimera Grèce !
 
Επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για την προβολή των προϊόντων τους μπορούν να επικοινωνήσουν για περισσότερες διευκρινίσεις με την Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Εξωτερικών (κ. Πετρόπουλο, τηλ. 210 368 2764) ή απ’ ευθείας στην Ελβετία με τους κ.κ. Ηλία Μαργώνη (τηλ. 0041 788 758 270) και Φώτη Σταλίκα (0041 792 126991)

 

πηγη: Υπουργείο Εξωτερικών

 

(ελπίζουμε να υπάρξει ενδιαφέρον από το Επιμελητήριο Λέσβου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τις επιχειρήσεις του νησιού μας)


 

Μοιράσου το άρθρο!