Τουρισμός

13/11/2019 - 10:35

H Λέσβος στην έκθεση «GREEK PANORAMA» στο Ζάππειο

Ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου (Ο.Τ.Α.Λ.) σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (Ο.Λ.Σ.Α.) προβάλλουν τη Λέσβο στο κέντρο της Αθήνας, συμμετέχοντας στην έκθεση «GREEK PANORAMA: Alternative Tourism & Gastronomy» στο Ζάππειο Μέγαρο, στη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2019, για τον εναλλακτικό τουρισμό και τη γαστρονομία.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την υποστήριξη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FedHATTA), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ).

Ο προορισμοί και δήμοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα παρουσιάσουν εναλλακτικές τουριστικές δραστηριότητες, όπως ενδεικτικά από τη Λέσβο, την Χίο, την Κάλυμνο, τον Βόλο, την Ανάφη, τα Μέθανα, την Κέα, τις Σέρρες, τη Λάρισα, αλλά και από τις περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την Attika Wine & Food Experience κ.α. με πλούσιο πρόγραμμα ανοιχτών παρουσιάσεων για το κοινό στην αίθουσα διαλέξεων της έκθεσης.

Στην έκθεση θα υπάρχει γευστική δοκιμή παραδοσιακών γεύσεων της Λέσβου, η προβολή τοπικών προϊόντων και των φορέων τουρισμού του νησιού και αλλά και η δυνατότητα να παρουσιαστεί και η πολυποίκιλη πολιτιστική παρουσία και συνεισφορά των συλλόγων της Λέσβου στην Αττική, μέσω της διανομής εντύπων τους (εφημερίδες, περιοδικά κ.α.).

Ο αειφόρος τουρισμός και οι ήπιες τουριστικές πρακτικές που σέβονται το περιβάλλον, τον άνθρωπο και τις τοπικές κοινωνίες θα παρουσιάζονται από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC), θα γίνεται ιδιαίτερη προβολή του ποδηλατικού τουρισμού με την «Γειτονιά του Ποδηλάτου», ο πεζοπορικός τουρισμός θα έχει σημαντική παρουσίαση στην έκθεση με την Paths of Greece και το Αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί επίσης για τον ιαματικό τουρισμό και την πληθώρα πιστοποιημένων ιαματικών πηγών της χώρας μας – όσο και τουριστικές πληροφορίες - από το περίπτερο και παρουσιάσεις κοινού του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας.

Είσοδος ελεύθερη

Ημέρες και Ώρες Έκθεσης για το κοινό:
Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019: Ώρες: 12:00 – 21:00
Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019: Ώρες: 10:00 – 20:00.

Λίγα λόγια για την έκθεση

H GREEK PANORAMA στο εμβληματικό Ζάππειο Μέγαρο (15-16 Νοεμβρίου) θα παρουσιάσει νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες για τον Έλληνα επισκέπτη από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, και παράλληλα θα προσφέρει την δυνατότητα δικτύωσης επιχειρήσεων και φορέων με στόχο την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια του κλάδου. Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη όλου του φάσματος εναλλακτικών μορφών τουρισμού και της γαστρονομίας στην Ελλάδα.

H GREEK PANORAMA στηρίζει τις μικρές επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον εναλλακτικό τουρισμό και τα μικρά παραδοσιακά καταλύματα από ολόκληρη την Ελλάδα – δίνοντας τους την ευκαιρία να παρουσιαστούν στο Αθηναϊκό κοινό και να προωθήσουν δυνατές προσφορές για τις ημέρες της έκθεσης.

Προσκεκλημένοι tour operators και ταξιδιωτικοί πράκτορες με ειδίκευση στον Εναλλακτικό και Γαστρονομικό Τουρισμό από τις αγορές της Βορείου Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας, από 20-22 χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία, Πολωνία, Κύπρο, Ρωσία, Benelux και χώρες της Σκανδιναβικής Χερσονήσου, Τουρκία, Ισραήλ, Κίνα, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Μαλαισία, ΗΠΑ και Καναδάς)

Οι ειδικές μορφές τουρισμού και τα νέα τουριστικά προϊόντα που αναπτύσσει η χώρα μας είναι πολυδιάστατα και αφορούν σε ένα ευρύ πλέγμα ταξιδιωτικών υπηρεσιών που θα παρουσιαστούν στην έκθεση, από τον τουρισμό περιπέτειας, τον αναρριχητικό τουρισμό ,τον θαλάσσιο τουρισμό, τον αγροτουρισμό, τον γαστρονομικό τουρισμό, τον οινοτουρισμό, τον αθλητικό τουρισμό, τον ιαματικό τουρισμό, ιδιαίτερα καταλύματα , τον τουρισμό ευεξίας κ.α. έως τον εποχιακό τουρισμό – όπως Χριστούγεννα, Πάσχα, θρησκευτικές γιορτές, κ.α.

Ο αειφόρος τουρισμός και οι ήπιες τουριστικές πρακτικές που σέβονται το περιβάλλον, τον άνθρωπο και τις τοπικές κοινωνίες θα παρουσιάζονται από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC). Ειδικότερα η παρουσία του GSTC θα περιλαμβάνει κεντρικό περίπτερο για την ενημέρωση κοινού/ επαγγελματιών και παρουσιάσεις/ workshopps με στόχο την ενημέρωση και την εκπαίδευση αειφόρων τουριστικών πολιτικών και πρακτικών.

Στην έκθεση γίνεται ιδιαίτερη προβολή του ποδηλατικού τουρισμού με την «Γειτονιά του Ποδηλάτου» από την BIKE FRIENDLY HOTELS. Ο ποδηλατικός τουρισμός είναι μία σημαντική μορφή εναλλακτικού τουρισμού που γνωρίζει μεγάλη άνθιση και στην Ελλάδα. Στην έκθεση θα παρουσιάζονται ξενοδοχεία – μέλη του δικτύου “Bike Friendly” που διαθέτουν ολοκληρωμένες ποδηλατικές υπηρεσίες , αλλά και ποδηλατικές διαδρομές σε προορισμούς που ξεχωρίζουν για τις υποδομές τους και υπηρεσίες εξυπηρέτησης ποδηλάτων.

Ο πεζοπορικός τουρισμός θα έχει σημαντική παρουσίαση στην έκθεση με την Paths of Greece και την Hikers Friendly Hotels– με σκοπό την ενημέρωση για τους πεζοπορικούς προορισμούς στην Ελλάδα, και τα συνεργαζόμενα καταλύματα και tour operators που ειδικεύονται στις περιπατητικές διαδρομές και μονοπάτια.

Το Αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί επίσης για τον ιαματικό τουρισμό και την πληθώρα πιστοποιημένων ιαματικών πηγών της χώρας μας – όσο και τουριστικές πληροφορίες - από το περίπτερο και παρουσιάσεις κοινού του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας.

Η GREEK PANORAMA φιλοδοξεί να προβάλει τα κρυμμένα διαμάντια και τις εμπειρίες ζωής που μπορούν να απολαύσουν οι διεθνείς και Έλληνες ταξιδιώτες σε όλες τις γωνιές της πατρίδας μας, οι οποίες συνεισφέρουν στην βιώσιμη ανάπτυξη της τοπικών κοινωνιών και οικονομίας, συμβάλλοντας στον στρατηγικό στόχο του ελληνικού τουρισμού για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Στην έκθεση προβάλλονται προορισμοί, τουριστικές επιχειρήσεις, ειδικές μορφές τουρισμού και τουριστικά γραφεία. Οι επαγγελματίες του κλάδου θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους και να δώσουν μεγάλες προσφορές για το κοινό. Παράλληλα, οι επαγγελματίες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τουριστικά γραφεία και να αναπτύξουν νέες συνεργασίες και δίκτυο πωλήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι ενότητες της GREEK PANORAMA

Οι μορφές τουρισμού, που θα παρουσιαστούν στις ενότητες της έκθεσης, είναι:

Τουρισμός Περιπέτειας (τουρισμός υπαίθρου, ορειβατικοί και πεζοπορικοί σύλλογοι, trekking, rafting, canoe-kayaking, ποδηλασία, ιππασία, κα.)
Χειμερινός Τουρισμός (χιονοδρομικά κέντρα, χειμερινά σπορ και υπηρεσίες)
Τουρισμός Πόλεων (εμπορικά κέντρα, διασκέδαση, επισκέψιμα σημεία, εποχιακός τουρισμός Χριστουγέννων, Πάσχα)
Οικοτουρισμός (ταξιδιωτικές εμπειρίες σε αρμονία με την φύση, bird watching, οικολογικά καταλύματα)
Αγροτουρισμός (καταλύματα & δραστηριότητες στην φύση με την γεωργία, την κτηνοτροφία, μελισσοκομεία, κα.)
Θαλάσσιος Τουρισμός (yachting, καταδυτικά κέντρα, water sports)
Πολιτιστικός Τουρισμός (καρναβάλια, τοπικά ήθη και έθιμα, αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικά μνημεία, μουσεία, κα.)
Ιαματικός Τουρισμός (ιαματικά κέντρα και υπηρεσίες)
Τουρισμός Ευεξίας (ήπιες δραστηριότητες στην φύση, θεραπευτικά προγράμματα, yoga, spa, ειδικά προϊόντα, διαμονή, κα.)
Οινοτουρισμός (οινογνωσίες, επισκέψιμα οινοποιεία, εκπαιδευτικά σεμινάρια)
Γαστρονομικός Τουρισμός (γευσιγνωσίες, μαγειρική, τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, γυναικείοι συνεταιρισμοί, κα.)
Αθλητικός Τουρισμός (αθλητικές διοργανώσεις & event).

Ποιοι συμμετέχουν

Τουριστικοί προορισμοί από όλη την Ελλάδα, Δήμοι, Περιφέρειες
Ξενοδοχεία, Καταλύματα, Ξενώνες, Κάμπινγκ
Τουριστικά Γραφεία και Υπηρεσίες ειδικού τουρισμού
Ιαματικά κέντρα, Χιονοδρομικά κέντρα, Μεταφορές
Επιμελητήρια, Ενώσεις, φορείς εναλλακτικού τουρισμού
Επισκέψιμα οινοποιία και αγροκτήματα
Επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον θαλάσσιο τουρισμό
Παραγωγοί τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και γυναικείοι συνεταιρισμοί
Επιχειρήσεις εξοπλισμού εναλλακτικού τουρισμού

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα υπάρχουν Φόρουμ με διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και από το εξωτερικό και επιχειρηματικές συναντήσεις με 30 και πλέον προσκεκλημένους εκπροσώπους γραφείων ειδικού τουρισμού από το εξωτερικό.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν από τις μεγάλες προσφορές που θα δώσουν οι εκθέτες – ταξιδιωτικά γραφεία, καταλύματα, μέσα μεταφοράς, παραδοσιακά προϊόντα.

Μοιράσου το άρθρο!