Τουρισμός

17/04/2019 - 18:01

H Λέσβος στον χάρτη του Συνεδριακού Τουρισμού

Θετικά μηνύματα για ένα δύσκολο κομμάτι Τουρισμού που παρουσιάζει αυξητικές τάσεις

Το Επιμελητήριο Λέσβου συμμετείχε στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Επαγγελματικό και Συνεδριακό Τουρισμό, που οργανώθηκε από το HAPCO (Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων) στις 11 και 12 Απριλίου 2019, στην Αθήνα. 

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο κ. Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Λέσβου, εκπροσωπώντας τον φορέα, ενημερώθηκε για τα θέματα του συνεδριακού και τουριστικού γίγνεσθαι της χώρας, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε επαφές με καταξιωμένους επαγγελματίες του συνεδριακού τουρισμού τόσο από την ελληνική όσο και από τη διεθνή αγορά, εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, καθώς και εκπροσώπους φορέων και οργανισμών εμπλεκόμενων με τον τουρισμό. 

Στόχος του Επιμελητηρίου Λέσβου με τη συμμετοχή του στο ανωτέρω συνέδριο ήταν να μπει το νησί της Λέσβου στον χάρτη του Συνεδριακού Τουρισμού. Για το λόγο αυτό, μαζί με το βασικό υλικό του συνεδρίου, μοιράστηκε σε όλους τους σύνεδρους προωθητικό υλικό της Λέσβου. 

Έπειτα από την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας του Επιμελητηρίου Λέσβου με τον HAPCO, και με απόφαση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, η αίθουσα συνεδριάσεων «Ιωάννης Παυλακέλλης», μαζί με την υλικοτεχνική της υποδομή θα διατίθεται δωρεάν, για την διοργάνωση συνεδρίων. Επιπροσθέτως, υπήρξαν επαφές με αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρίες, έτσι ώστε να παρέχονται στους οργανωτές και τους σύνεδρους, προσφορές για ευνοϊκότερες τιμές στα εισιτήρια.  

Η ανταπόκριση για το νησί της Λέσβου ήταν μεγάλη τόσο από τους οργανωτές, όσο και από τους σύνεδρους. Ο συνεδριακός τουρισμός παρουσιάζει αυξητικές τάσεις στην αγορά, γι’ αυτό και αποτελεί μεγάλη πρόκληση για το νησί, να καταφέρει να μπει και να εδραιώσει την παρουσία του στον χάρτη του συνεδριακού τουρισμού. 
 

Μοιράσου το άρθρο!

εοδυ