Τουρισμός

02/08/2022 - 12:37

Η ελληνική γεύση και το Βόρειο Αιγαίο  σάρωσαν στο National Geographic Food Festival 2022  στο Λονδίνο!

Για πρώτη φορά στο «National  Geographic  Food  Festival» - Επιτυχία και στα social media

Με  μεγάλη επιτυχία η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο δράσεων εξωστρέφειας και  προβολής της, συμμετείχε για πρώτη φορά,  με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, στο «National  Geographic  Food  Festival», που πραγματοποίηθηκε στο Λονδίνο με σκοπό την προβολή της Ελληνικής Γαστρονομίας.

Για δύο ημέρες η ελληνική γαστρονομία εντυπωσίασε τους πολλούς επισκέπτες της έκθεσης με το περίπτερο της χώρας μας να σημειώνει την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Την επιμέλεια των πιάτων, που μοσχοβολούσαν Ελλάδα και δημιούργησαν ουρές, είχε η Γαστρονομική Πρέσβειρα του Βορείου Αιγαίου, εξαίρετη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Επικοινωνιακή, άμεση, εντυπωσίασε το κοινό που περίμενε να γευτεί το ονειρικό τραχανώτο με φρέσκα λαχανικά αλλά και τις γαρίδες με φέτα, όλα φτιαγμένα με προϊόντα που ταξίδεψαν, ειδικά για το «National  Geographic  Food  Festival»,  από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Όπως το μοναδικό ελαιόλαδο Μυτιλήνης , ο ξινός τραχανάς Χίου, οι γαρίδες Λήμνου, το ούζο Μυτιλήνης, το λαδοτύρι Μυτιλήνης, η Φέτα ΠΟΠ Μυτιλήνης, η μαστίχα Χίου, τα κρασιά Σάμου  κ.ά.

 

Τις γεύσεις του Βορείου Αιγαίου απήλαυσαν, μεταξύ άλλων, οι : Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο guru της Ιταλικής κουζίνας & Ambassador της Ιταλικής Γαστρονομίας Gennaro Contaldo, ο  Βρετανός συγγραφέας τροφίμων και σεφ, γνωστός για τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, Jonathan Phang, η Ειρήνη Τζώρτζογλου Νικήτρια Μasterchef Αγγλίας 2019, η Φώφη και η Ανδρομάχη Υφαντή, κ.ά.

Μετά το πέρας της έκθεσης, στην οποία συμμετείχαν χώρες από όλο τον κόσμο( Η.Π.Α, Ιταλία, Αζερμπαϊτζάν, Εκουαδόρ, Ταϊβάν, Ισπανία, Κίνα, Ιρλανδία, Μαλαισία, Μεγάλη Βρετανία, Νεπάλ, Κορέα, κ.ά.) η Γαστρονομική Πρέσβειρα του Βορείου Αιγαίου Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δήλωσε:

s

« Η ελληνική γεύση και το Βόρειο Αιγαίο  σάρωσαν στο National Geographic Food Festival 2022  στο Λονδίνο!

Συνεχίζουμε  με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου την προβολή των μοναδικών προϊόντων των νησιών μας και δουλεύουμε ομαδικά αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και τον συγχαίρω για την προσπάθεια προβολής των νησιών μας. Για πρώτη φορά η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι παρούσα στα μεγαλύτερα διεθνή γεγονότα λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές.»

s

Στατιστικά:

Τα stories προσέλκυσαν συνολικά 473800 άτομα (instagram) 313451 fb

Τα posts προσέλκυσαν 3473000 άτομα (instagram)& 475000 fb 

Το video προσέλκυσε 131300 άτομα (instagram) & 225000 fb

 

Μοιράσου το άρθρο!