Τουρισμός

23/12/2012 - 15:57

Η Goldair και στη Μυτιλήνη με τη «βοήθεια» της Aegean Airlines

Η Goldair και στη Μυτιλήνη με τη «βοήθεια» της  Aegean Airlines

 

Την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά όσον αφορά την επίγεια εξυπηρέτηση κατάφερε να εδραιώσει μέσα στο 2012 η Goldair Handling, τονώνοντας παράλληλα την τοπική οικονομία και την αγορά εργασίας σε τουριστικούς προορισμούς.
 
Συγκεκριμένα, μέσα σε λιγότερο από 12 μήνες εγκαινίασε και έθεσε σε πλήρη λειτουργία 8 επιπλέον αερολιμένες (Νέα Αγχίαλος, Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα, Λήμνος, Πάρος, Σκύρος, Αραξος, Κάρπαθος) έχοντας πλέον παρουσία σε 26 εμπορικά αεροδρόμια της Ελλάδας. Η παρουσία της Goldair είναι και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Κύπρο (Λάρνακα, Πάφος) και στη Βουλγαρία (Σόφια, Μπουργκάς).
 
Παράλληλα με το άνοιγμα των νέων σταθμών η εταιρία αύξησε το μερίδιο αγοράς που κατέχει χάρη στην επέκταση συμβολαίων συνεργασίας με σημαντικούς πελάτες, μεταξύ των οποίων, Lufthansa, Cyprus, Turkish, Air France, καθώς και Aegean Airlines, με την οποία η συνεργασία επεκτάθηκε σε Αλεξανδρούπολη, Ρόδο και Μυτιλήνη, πέραν Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
 
«Στόχος μας είναι να επεκταθούμε σε ομοειδείς αγορές με την Ελλάδα, όπου εκτελούν πτήσεις τακτικές και τσάρτερ», επισημαίνει ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου Goldair Καλλίνικος Καλλίνικος, προσθέτοντας ότι το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα περιφερειακά αεροδρόμια και ότι, εφόσον προχωρήσει η ιδιωτικοποίησή τους, θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις, όπως να αυξηθούν οι θέσεις στάθμευσης για τα αεροσκάφη, να βελτιωθούν οι χώροι υποδοχής κ.ά.
 
Ο όμιλος Goldair είναι ο μεγαλύτερος πάροχος στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», κατέχοντας το 75% του handling, ενώ το μεγαλύτερο μερίδιο κατέχει και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Αντιπροσωπεύει δε περισσότερες από 15 ξένες αεροπορικές εταιρίες τόσο για τη μεταφορά επιβατών όσο και εμπορευμάτων.
 
Με τη σημερινή δομή του δικτύου και πελατολογίου, η εταιρία απασχολεί στην Ελλάδα 1.700 άτομα, ενώ εξυπηρετεί 66.000 πτήσεις, 11 εκατ. επιβάτες και 31 εκατ. τόνους φορτίου.
 
πηγη: Αγγελιοφόρος

Μοιράσου το άρθρο!