Τουρισμός

06/04/2012 - 12:07

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε στη "NEXUS" 1η Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού

yle="text-align:justify;">
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε με επιτυχία στη «NEXUS» 1η Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού (Θρησκευτικός, Πολιτιστικός, Αγροτουρισμός, Θαλάσσιος, Ορειβατικός, Περιπατητικός, Spa & Wellness, Γαστρονομικός κτλ) που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 29 Μαρτίου με 1 Απριλίου 2012, στο εκθεσιακό κέντρο «MEC» στην Παιανία.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας διανεμήθηκε έντυπο και ηλεκτρονικό πληροφοριακό υλικό για τα νησιά αλλά και για τουριστικές επιχειρήσεις και δράσεις οργανωμένων προγραμμάτων εναλλακτικού τουρισμού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε από τους επισκέπτες για τα προϊόντα των νησιών τα οποία παρουσιάζονταν και προσφέρονταν καθ΄ όλη τη διάρκεια της έκθεσης ενώ εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή του παραδοσιακού χορευτικού συγκροτήματος της Ικαρίας που αποτέλεσε πόλο έλξης επισκεπτών στο περίπτερο.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις (business to business), με 14 τουριστικούς πράκτορες εναλλακτικού τουρισμού από χώρες όπως: Γερμανία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ουκρανία, Αγγλία, Βουλγαρία, με στόχο την προβολή των ιδιαιτεροτήτων των νησιών του Βορείου Αιγαίου.
Στην έκθεση παρευρέθηκαν εκ μέρους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης κ. Νάσος Γιακαλής, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αποστολία Λύκου και υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ/νσης Τουρισμού από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες.

Μοιράσου το άρθρο!