Τουρισμός

29/07/2022 - 12:44

Η Πρώτη ψηφιακή Εφαρμογή για τα μονοπάτια της Λέσβου είναι γεγονός!

ΔΕΗ

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου ανακοινώνει την πρώτη έκδοση της ψηφιακής Εφαρμογής για τα μονοπάτια της Λέσβου!

 

Το νησί της Λέσβου είναι ένας ελκυστικός εναλλακτικός τουριστικός προορισμός καθώς αποτελεί μια από τις σημαντικότερες περιοχές βιοποικιλότητας στην Ελλάδα με εξαιρετικά πλούσια πανίδα και χλωρίδα χαρακτηριζόμενη από ιδιαίτερα οικοσυστήματα.

 

Η Εφαρμογή Hiking on Lesvos –“The Other Aegean Trails” αποτελεί έναν καινοτόμο ψηφιακό οδηγό πεζοπορίας και εξερεύνησης του νησιού που έχει ως στόχο να αναδείξει τα παλιά μονοπάτια της περιοχής και να βάλει τον σύγχρονο πεζοπόρο στη διαδικασία να αναζητήσει στοιχεία του φυσικού και του πολιτιστικού περιβάλλοντος ενημερώνοντας των παράλληλα για την σημασία τους.

 

Η Εφαρμογή αποτελεί έναν ψηφιακό οδηγό πεζοπορίας και εξερεύνησης του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής του Μολύβου και της Πέτρας, η οποία θα ενσωματώνει πληροφορίες και χαρακτηριστικά για τις πεζοπορικές διαδρομές. Κάθε διαδρομή θα έχει αναλυτική περιγραφή, φωτογραφίες καθώς και αναλυτικά κείμενα για την περιοχή μελέτης.

Η πρώτη έκδοση της Εφαρμογής, παρουσιάζει εννέα πεζοπορικές διαδρομές, οχτώ κυκλικές και μια γραμμική,οι οποίες έχουν ομαδοποιηθεί σε έξι βασικές ομάδες, προσφέροντάς για κάθε μια από αυτές τόσο τη δυνατότητα της liveπλοήγησης μέσω του GPSκάθε συσκευής όσο και περιγραφικά κείμενα, φωτογραφικό υλικό αλλά και αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά για κάθε μια από αυτές. Το συνολικό μήκος των διαδρομών είναι 112,90 χλμ. και ο περιπατητής έχει την δυνατότητα, μέσω κριτηρίων που θα ορίζει, να επιλέγει την διαδρομή που είναι πιο κατάλληλη για εκείνον.

 

Η παρούσα ψηφιακή Εφαρμογή αποτελεί δράση του Φορέα Τουρισμού Μολύβου (Κύριος Δικαιούχος) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου / Τμήμα Περιβάλλοντος (ερευνητική ομάδα Εργαστηρίου Επιχειρησιακής Περιβαλλοντικής Πολιτικής και Διαχείρισης) και υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Αξιοποίηση και Ανάδειξη του Φυσικού Πλούτου μέσω της Χρήσης Ψηφιακών Εφαρμογών: Η περίπτωση του Μολύβου και της Πέτρας του Δήμου Δυτικής Λέσβου» συνολικού προϋπολογισμού πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000 €). Το εν λόγω έργο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο στο πλαίσια του προγράμματος  - «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2020».

 

Την πρώτη έκδοση της ψηφιακής Εφαρμογής Hiking on Lesvos –“The Other Aegean Trails” θα τη βρείτε στις εφαρμογές του GooglePlayStore και είναι διαθέσιμη δωρεάν προς όλους για κινητά Android!

 

 

Ξεκινήστε σήμερα κιόλας την περιήγησή σας!

Μοιράσου το άρθρο!