Τουρισμός

02/07/2013 - 13:55

Η Σμύρνη πιο κοντά στα νησιά του Αιγαίου

yle="text-align: justify;">Κοινή εκδήλωση με την επίσημη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σμύρνης για την ενημέρωση του τουρκικού κοινού αναφορικά με τις νέες απλουστευμένες διαδικασίες επίσκεψής του στην Ελλάδα, διοργανώνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αύριο Τετάρτη 3/7 στη Σμύρνη.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Ιωάννης Μαχαιρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χίου κ. Κώστας Γανιάρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Τουρισμού κ. Αντώνης Γιαννάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σμύρνης κ. Ekrem Demirtas, εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, φορείς του τουρισμού, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης και τουριστικοί πράκτορες από τα νησιά των δύο Περιφερειών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στη βάση της αναγκαιότητας ύπαρξης μίας συστηματικής επικοινωνιακής καμπάνιας στην αγορά της Τουρκίας με τελικό αποδέκτη το ευρύ κοινό της περιοχής που είναι δυνητικός επισκέπτης των νησιών του Αιγαίου. Άλλωστε μετά τις συντονισμένες ενέργειες των δύο Περιφερειών τα τελευταία χρόνια, αλλά και των φορέων και των επαγγελματιών του τουρισμού στα νησιά του Αιγαίου εξασφαλίστηκε από τον περασμένο Απρίλιο η μείωση κοντά στο 50% του κόστους της χορηγούμενης θεώρησης στους Τούρκους επισκέπτες, δηλαδή από τα 60 ευρώ στα 35 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι με την εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος, η βίζα που θα χορηγείται στα λιμάνια των νησιών του Αιγαίου για τους Τούρκους επισκέπτες, προβλέπεται να ισχύει για δυο επισκέψεις, καθώς και για συνολική παραμονή έως και 15 ημερών. Τα νησιωτικά λιμάνια του Αιγαίου, στα οποία προβλέπεται η έκδοση βίζας αυτή τη στιγμή είναι αυτά της Μυτιλήνης, της Χίου, της Σάμου, της Ρόδου και της Κω και βασικός στόχος της διοργάνωσης αυτής είναι αφενός η ενημέρωση των κατοίκων των απέναντι παραλίων για τις ευνοϊκές εξελίξεις για την επίσκεψή τους, αφετέρου η ενθάρρυνσή τους για την επιλογή των νησιών μας για τις διακοπές τους.

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Νάσου Γιακαλή, γίνονται προσπάθειες προκειμένου να ισχύει η έκδοση βίζας και στο λιμάνι της Μύρινας της Λήμνου.

 

Ο κ. Νάσος Γιακαλής, σε δήλωσή του για την εν λόγω διοργάνωση, τόνισε: «Σε μία περίοδο κρίσης, ο τουρισμός δύναται να δώσει σημαντική ανάσα στην οικονομία των νησιών μας και πιστεύω ότι στο μέλλον μπορούμε να επιτύχουμε ακόμη καλύτερες προϋποθέσεις για τους εν δυνάμει επισκέπτες μας από την Τουρκία. Η διοργάνωσή μας αυτή, είναι στην κατεύθυνση ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος από τα απέναντι παράλια, μέσω της ενημέρωσής τους για την απλούστευση των διαδικασιών επίσκεψής τους και θεωρώ ότι πρόκειται για μία αξιοσημείωτη πρωτοβουλία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Μοιράσου το άρθρο!