Τουρισμός

08/05/2021 - 16:39

Η TUI ανακοίνωσε την έναρξη των πτήσεων της για την Λέσβο

O τουριστικός πράκτορας κ. Λευτέρης Καραμπλιάς σε ανάρτησή του μας ενημερώνει για μια καλή είδηση....

Η πρώτη πτήση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14.05.2021 και θα εκτελέσει το δρομολόγιο Βρυξέλλες - Μυτιλήνη - Θεσσαλονίκη - Βρυξέλλες. Η πτήση από Βρυξέλλες θα συνεχιστεί σε εβδομαδιαία βάση μέχρι τις αρχές του Οκτώβρη.

Το φως δεν είναι τόσο λαμπερό αλλά μοιάζει τουλάχιστον ελπιδοφόρο, με την έννοια ότι 2-3 εβδομάδες πριν, η έναρξη της σαιζόν στο νησί μας, προσδιοριζόταν για το τέλος του Ιούνη.

Πάντως για να ελπίζουμε σε μια χρονιά καλύτερη από την καταστροφική περσινή, θα πρέπει να συντρέξουν δύο τουλάχιστον βασικές προϋποθέσεις.

Πρώτον, να έρχονται τα αεροπλάνα γεμάτα, κάτι που δεν φαίνεται μέχρι στιγμής, από τις κρατήσεις που υπάρχουν.

Οι τουρίστες δεν έχουν πειστεί ακόμη για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, του εμβολίου συμπεριλαμβανόμενου. Και όταν λείπει το αίσθημα ασφάλειας, λίγοι αποφασίζουν να ταξιδέψουν.

Δεύτερον, να ξεκινήσουν όσο πιο σύντομα γίνεται και οι υπόλοιπες προγραμματισμένες πτήσεις για το νησί.

Ήδη η ΤUΙ προγραμματίζει την αρχή των πτήσεων από Ολλανδία για το τέλος του Μάη. Το ίδιο προβλέπεται να κάνει και η Corendon.

Οι επιχειρήσεις τουρισμού ( ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ, καφέ, rent a car ), δεν καλύπτουν τα έξοδα λειτουργίας τους χωρίς πληρότητες. Η μία και δύο πτήσεις την εβδομάδα δεν σώζουν την κατάσταση. Θα ήταν ευχής έργο, μαζί με την Βελγική, να ξεκινούσαν την άλλη εβδομάδα όλες οι πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί ( 3-5 από Ολλανδία, 3 από Αγγλία, 3 από Σκανδιναβία ).

Το γεγονός, ότι οι Άγγλοι δεν ξεκινούν πριν τις 25 του Ιούνη και η μία εταιρεία από τις 3 Ολλανδικές δεν ξεκινά πριν τις 13 του Ιούλη, δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικό.

Μακάρι να αναθεωρήσουν την απόφαση αυτή και να αρχίσουν σύντομα τις πτήσεις τους.

Ελπίζουμε για το καλύτερο αλλά κρατάμε και μικρό καλάθι.

Και αυτό γιατί δεν περνάνε όλα από το χέρι μας.

Το σύνθημα ''ανοίγουμε τον τουρισμό στις 15 Μαϊου'' που λανσάρισε η κυβέρνηση, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η κυβέρνηση, ανοίγει τα ξενοδοχεία και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

Τον τουρισμό όμως τον ανοίγουν τα γραφεία του εξωτερικού που οργανώνουν τα ταξίδια και οι ίδιοι οι τουρίστες που αποφασίζουν να ταξιδέψουν.

Καλή σαιζόν με υγεία!!!

Μοιράσου το άρθρο!