Τουρισμός

06/07/2020 - 14:30

Το κύκλωμα «κυνηγών του εύκολου κέρδους» σε Μόλυβο και Πέτρα απειλεί τον τουρισμό της Λέσβου

Ανακοίνωση του Φορέα Τουρισμού Μολύβου

Μετά τη χθεσινή ανάρτηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου και ο Φορέας Τουρισμού παρεμβαίνει για το θέμα της μίσθωσης ξενοδοχείων στην Πέτρα και στο Μόλυβο  σε ΜΚΟ για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συμφωνίες αφορούν από 1-3 ξενοδοχεία ενώ τα πόσα μίσθωσης που δίνονται είναι τεράστια.  Επιχειρηματίες της περιοχής ανέφεραν 1,5 εκατ. ευρώ μίσθωση για 9 μήνες. 

 

Η ανακοίνωση του Φορέα Τουρισμού Μολύβου: 

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου μαζί με την τοπική κοινωνία, αντιμετωπίζει από το 2015 έως σήμερα, το μείζον πρόβλημα του μεταναστευτικού. Από το 2015 μέσω της επιτροπής παρέμβασης κι έπειτα με τη δημιουργία συντονιστικού οργάνου, απόρροια της Γενικής Συνέλευσης των κατοίκων Μολύβου - Πέτρας, παρακολουθεί συστηματικά, με απόλυτη συνέπεια και σταθερότητα τα όσα επιχειρούνται από τους ποικίλους εμπλεκόμενους παίκτες της “ανθρωπιστικής δράσης” του μεταναστευτικού.

Μέχρι τώρα, μέσα από ένα οργανωμένο σχεδιασμό και σε συνεργασία και συνεννόηση με άλλους τοπικούς φορείς, αυτοδιοκητικούς εκπροσώπους του Δήμου και τον Δήμαρχο κ. Ταξιάρχη Βέρρο, (μετά τη διάσπαση του Δήμου), παρέμεινε σταθερός στις απόψεις του και επιδίωξε την επίλυση των προβλημάτων με έννομο τρόπο και με γνώμονα πάντα το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας.

Η σθεναρή πολιτική στην αντιμετώπιση μιας αποικιοκρατικής λογικής εκπροσώπων των ΜΚΟ, που περιφρονούν, μέχρι σήμερα, την τοπική κοινωνία και επιδιώκουν την καθυπόταξή της στην παρασιτική τους οικονομία, είχε ως αποτέλεσμα τη διαφύλαξη του μέλλοντος του τόπου μας και των παιδιών μας.

Η αναγκαιότητα διαφύλαξης των εθνικών και ευρωπαϊκών συνόρων, για την οποία θέταμε από το 2015, δείχνει να γίνεται αντιληπτή από την κυβέρνηση. Η σταδιακή αποσυμφόρηση της Μόριας και οι σχεδόν μηδενικές ροές μετρούν στα θετικά της αντιμετώπισης του ζητήματος που έχει, πλέον, εθνικά χαρακτηριστικά και θέτει το επιτακτικό ζήτημα  επιβίωσης των νησιωτικών ελληνικών και ευρωπαϊκών πληθυσμών.

Τα τελευταία γεγονότα δημιουργούν, ξανά, ρήγμα εμπιστοσύνης προς το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής. Μιας και η αποκάλυψη ενός μικρού κυκλώματος «κυνηγών του εύκολου κέρδους» στην περιοχή Μολύβου – Πέτρας βάζει σε κίνδυνο το μέλλον του 95% των κατοίκων της τουριστικής ζώνης της Λέσβου.

Τίθεται, πλέον, με επιτακτικό τρόπο προς όλους τους κυβερνητικούς φορείς το ερώτημα, πώς και για ποιον λόγο γίνεται ανεκτό και επιτρέπεται από την ελληνική κυβέρνηση η δραστηριότητα των εξωελληνικών κέντρων ΜΚΟ, μέσω των οποίων επιχειρούνται συνεργασίες με ξενοδόχους που οδηγούν στον εξανδραποδισμό των τοπικών κοινωνιών και των συνόρων τη στιγμή που τα νησιά υπομένουν στωικά την κρίση του κορονοϊού και τις επιπτώσεις του στον τουρισμό.

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου συντάσσεται και ακολουθεί την, μέχρι τώρα, πολιτική του Δήμου στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Μαζί με τα τοπικά συμβούλια περιμένουμε τις πρωτοβουλίες του Δήμου και όλοι μαζί με νηφαλιότητα και χωρίς ακρότητες, αλλά με αποφασιστικό τρόπο, θα αποκρούσουμε τη νέα εκβιαστική επίθεση που δέχεται ο τόπος μας από τα συνήθη κυκλώματα. Θα υπερασπιστούμε το μέλλον των παιδιών μας με κάθε δυνατό και νόμιμο τρόπο και προς πάσα κατεύθυνση. Όπως το 2015 - 2016  έτσι και τώρα δεν θα αφήσουμε κανέναν εκβιασμό και καμία απειλή να παρεμποδίσει το μέλλον μας.

Μοιράσου το άρθρο!