Τουρισμός

16/07/2019 - 16:47

Le Figaro: Στη Λέσβο οι μετανάστες είναι περισσότεροι από τους τουρίστες

«Το πικ του μεταναστευτικού κύματος έχει παρέλθει. Ωστόσο, οι τουρίστες έχουν εγκαταλείψει αυτό το ελληνικό νησί όπου οι μετανάστες συνεχίζουν να συρρέουν και στεγάζονται σε στρατόπεδα υπό δύσκολες συνθήκες υγιεινής. Και προκαλώντας τη δυσαρέσκεια των Ελλήνων», σχολιάζει άρθρο της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro». 

Η απεσταλμένη της εφημερίδας στη Λέσβο, Ζουλί Κονάν, συνομίλησε με μετανάστες που έχουν βρει καταφύγιο στο ελληνικό νησί. 

«Όταν μιλάει για την ιστορία του, ο Μοχάμεντ έχει καρφωμένα τα μάτια του στα γκρίζα πλοία της ακτοφυλακής, που βρίσκονται στο μικρό λιμάνι της Μυτιλήνης», γράφει η Γαλλίδα δημοσιογράφος και προσθέτει:

«Ο αγγλόφωνος άνδρας από το Καμερούν, ζει στο νησί από τον Νοέμβριο, όπως και 7.400 άλλοι μετανάστες. Ο 28χρονος άνδρας κατηγορήθηκε ότι ανήκε σε ένοπλη πολιτοφυλακή και το λόγο αυτό εγκατέλειψε το χωριό του στο Καμερούν ένα πρωί του Σεπτεμβρίου για να ξεφύγει από τον στρατό»....

«Αν σε υποπτεύονται, θα σε εκτελέσουν. Έτσι έφυγα. Η σύζυγός μου και οι κόρες μου δεν μπορούσαν να με ακολουθήσουν. Σήμερα ζουν κρυμμένοι στη Νιγηρία "...
 

via protothema.gr

Μοιράσου το άρθρο!