Τουρισμός

02/12/2014 - 10:16

Μαζί! Μόλυβος και Ερεσός! Lesvos The Other Aegean

yle="text-align: justify;">Ο ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΟΛΥΒΟΥ
ΚΑΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΣΟΥ
ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ



Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου και ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού ανακοινώνουν την από κοινού συνεργασία με σκοπό την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, καθώς και όλης της Λέσβου μέσω της ανάδειξης και προβολής των τουριστικών, πολιτιστικών, παραγωγικών και περιβαλλοντικών πόρων που διαθέτουμε.

 Γνωρίζοντας ότι το νησί μας είναι μία από τις μοναδικές περιοχές της Ελλάδος που δεν έχει μία κοινή ταυτότητα και μία ολοκληρωμένη προσέγγιση η οποία να επιτρέπει την προώθηση των διαφόρων περιοχών του νησιού κάτω από μία ομπρέλα και με κοινή και αλληλοϋποστηριζόμενη τοποθέτηση στην τουριστική αγορά ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού επικροτώντας την προσπάθεια για την προώθηση της Λέσβου μέσα από τις ενέργειες του Φορέα Τουρισμού Μολύβου εντάσσεται ως τακτικό μέλος.
Σκοπός των δύο Φορέων είναι να εργαστούν από κοινού ώστε να αποκτήσει  η Λέσβος την αναγνωρισιμότητα που της αξίζει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Μέσα από αυτή τη συνεργασία υιοθετείται το brand « LESVOS. THE OTHER AEGEAN» και πραγματοποιείται η πλήρης εφαρμογή που προβλέπει το σύστημα λογοτύπων και εγχειριδίου ταυτότητος που εφαρμόζεται ήδη από τα μέλη Ξενοδοχεία, Εστιατόρια Καφέ, Τουριστικά Πρακτορεία, Σύλλογοι, Συνεταιρισμοί, Ποτοποιίες, Τυροκομεία, Μουσεία, Εμπορικά και Τουριστικά Καταστήματα που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την Λέσβο, καθώς και από όλους τους tour operators (που διακινούν το 100%  του εισερχόμενου τουρισμού με πτήσεις τσάρτερ του νησιού). Με αυτό τον τρόπο πολλαπλασιάζεται η παρουσία του brand στην αγορά. Παράλληλα, ενισχύεται η λειτουργία, συνοχή και συνεργασία των επιχειρήσεων του δικτύου του Φορέα Τουρισμού και η ανάπτυξη, προώθηση και παροχή ενός ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος στην Λέσβο.

Η Συνεργασία των δύο Φορέων, καθώς και όλου του δικτύου που συνεχώς αναπτύσσεται με νέα μέλη και με συνεργασία και άλλων Φορέων που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, αποσκοπούν:
α) στον καθορισμό και την τοποθέτηση του τόπου σε Διακριτό Τουριστικό Προορισμό,
β) στην ενίσχυση της ευρύτερης τουριστικής ταυτότητας του τόπου με τα στοιχεία της παράδοσης, της αυθεντικότητας και την ανάδειξή τους σε κυρίαρχα συστατικά στοιχεία των εξειδικευμένων προϊόντων του νησιού, και
γ) στην προώθηση της ιδιαιτερότητας του τόπου, ειδικά σε σχέση με τις ανάγκες και προτιμήσεις ορισμένων κάθετων (εναλλακτικών) αγορών, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής για την προσέλκυση και εξυπηρέτηση αυτών των «ειδικών ομάδων».

Ήδη ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου έχει προτείνει στη νέα Δημοτική Αρχή την από κοινού συνεργασία για την πλήρη ανάπτυξη της τοποθέτησης της Λέσβου μέσα από το «LESVOS. THE OTHER AEGEAN», που ήδη χρησιμοποιείται από το μεγαλύτερο κομμάτι του επιχειρηματικού κόσμου που ασχολείται με τον τουρισμό.

Τέτοιου είδους συνεργασίες αποσκοπούν στην κινητοποίηση όλων των Φορέων της Λέσβου που ασχολούνται με τον τουρισμού, με έναν κοινό σκοπό: την προώθηση της Λέσβου ως ένας δυνατός τουριστικός προορισμός.

Μοιράσου το άρθρο!