Τουρισμός

04/04/2019 - 16:55

Μελανά σημεία στην αεροπορική σύνδεση Μυτιλήνης- Κωνσταντινούπολης

Δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστα τα μηνύματα από την Τουρκία, για τη δρομολόγηση του αεροπλάνου για τη γραμμή Κωνσταντινούπολη Μυτιλήνη, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας, θα ξεκινούσε τον Ιούνιο.


Η εταιρεία Pronto Tours, μία από τις μεγαλύτερες στο χώρο του τουρισμού της Τουρκίας, είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη δρομολόγηση δύο αεροπλάνων των 180 θέσεων, που θα εκτελούσαν απευθείας σύνδεση της Κωνσταντινούπολης με τη Μυτιλήνη, δύο φορές την εβδομάδα. Αρχικά το ενδιαφέρον της τουρκικής εταιρείας που θα εκτελούσε τα δρομολόγια με την «Pegasus», ήταν αρκετά ζωηρό, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη Μυτιλήνη με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών της. Στη σύσκεψη τέθηκαν όλα τα προβλήματα και όλες οι δυνατότητες επίλυσής τους, καθώς και οι προβληματισμοί της εταιρείας για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Τα δύο μελανά σημεία που λειτούργησαν καθοριστικά στην αρνητική έκβαση της υπόθεσης, είναι: Η πιθανότητα της αδυναμίας πληρότητας των δύο αεροπλάνων των 180 θέσεων, καθώς και το ενδεχόμενο στη διάρκεια της περιόδου υψηλής ζήτησης, δηλαδή από 15 Ιουλίου έως τέλος Αυγούστου, να μην υπάρχει επάρκεια δωματίων στα ξενοδοχεία του νησιού. Αυτά φαίνεται ότι προβλημάτισαν τα στελέχη της τουρκικής εταιρείας και στη διάρκεια της σύσκεψης εξέφρασαν ανοιχτά τις επιφυλάξεις τους, ζητώντας βοήθεια από τους φορείς της Λέσβου για την επίλυσή τους.

Προς το παρόν, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση ή ενημέρωση για την ακύρωση του δρομολογίου. Προάγγελο της δυσάρεστης εξέλιξης, αποτελεί η ακύρωση του προγραμματισμένου για τις 12 τρεχ. δρομολογίου, που θα έφερνε στη Λέσβο Τούρκους δημοσιογράφους και επαγγελματίες του τουρισμού, από την Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να προβληθεί η Λέσβος ως προορισμός, καθώς και το δρομολόγιο.

Οι εμπλεκόμενοι με το χώρο του τουρισμού Λέσβιοι, πιστεύουν ότι η εταιρεία εκτίμησε τον κίνδυνο αποτυχίας, θεώρησε το ρίσκο αρκετά υψηλό, για έναν προορισμό που είναι μεν αξιόλογος, δεν ανήκει όμως, στη λίστα της υψηλής ζήτησης.

Η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων, μετά την επίσημη ακύρωση του δρομολογίου, αν αυτή τελικά αποφασιστεί, θα μελετήσει τους λόγους, ώστε στο μέλλον να καταβληθεί προσπάθεια υπερπήδησης των όποιων εμποδίων.

 

πηγη: εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!