Τουρισμός

02/09/2016 - 21:09

Μικρότητες καταστροφικές για τον Τουρισμό της Λέσβου! Τελικά δεν υπάρχει ελπίδα!

yle="text-align: justify;"> 

Είναι να απορεί κανείς πως κάποιοι σε μια δύσκολη χρονιά για τον Τουρισμό της Λέσβου βάζουν πάνω από όλα μικροσυμφέροντα και μικροπολιτικές.

Αναφερόμαστε στον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου και στην άρνηση του Επιμελητήριου Λέσβου να υπογράψει το καταστατικό ίδρυσης.
 
Σε παλαιότερη ανακοίνωση του Δήμου Λέσβου διαβάζουμε:
Η αναγκαιότητα ίδρυσης του εν λόγω Οργανισμού αποτελεί επί μία δεκαετία και πλέον, πάγιο αίτημα όλων των τουριστικών ενώσεων, ομοσπονδιών και επιχειρήσεων του νησιού. Ο κύριος λόγος ίδρυσής του, είναι ότι μολονότι από όλους τους τοπικούς φορείς καταβάλλονται επί πολλά χρόνια σημαντικές προσπάθειες τουριστικής ανάπτυξης της Λέσβου, εν τούτοις είναι ατελέσφορες και αναποτελεσματικές, δεδομένου του αποσπασματικού και μεμονωμένου χαρακτήρα τους, χωρίς την ύπαρξη κεντρικού σχεδιασμού και εφαρμογής ολοκληρωμένου διεθνούς τουριστικού marketing για όλο το νησί.
 
Με βάση το καταστατικό: 
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθορίζονται ως ακολούθως: Ένα (1) μέλος είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος Λέσβου και δύο (2) μέλη είναι Δημοτικοί Σύμβουλοι ή εμπειρογνώμονες του τουρισμού, τα οποία προτείνονται από το Δήμο Λέσβου (μαζί με το 1ο, 2ο και 3ο αναπληρωματικό μέλος). Ένα (1) μέλος είναι ο εκάστοτε Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου και δύο (2) μέλη είναι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ή εμπειρογνώμονες του τουρισμού, τα οποία προτείνονται από την Π.Ε. Λέσβου της Π.Β.Α. ((μαζί με το 1ο, 2ο και 3ο αναπληρωματικό μέλος). Τα υπόλοιπα πέντε (5) μέλη (με τα αναπληρωματικά  τους), είναι εκπρόσωποι των πέντε τουριστικών φορέων του νησιού με παλλεσβιακή βάση, που συμμετέχουν ως εταίροι στη σύνθεση της εταιρείας (Επιμελητήριο Λέσβου, Ένωση Τουριστικών & Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου, Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων Λέσβου & Ένωση Επιχειρήσεων Ενοικιαζομένων  Αυτοκινήτων Λέσβου).  Με βάση την τροποποίηση προστέθηκαν δύο ακόμη εκπρόσωποι  ένας από την Ένωση Ξεναγών και ένας από το Δίκτυο Μουσείων Λέσβου, 
Ως Πρόεδρος, ορίζεται ο εκάστοτε Δήμαρχος Λέσβου. Ως Αντιπρόεδρος ορίζεται ο εκάστοτε Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Lesvosnews.net το Επιμελητήριο Λέσβου αρνήθηκε να υπογράψει το καταστατικό γιατί ήθελε να έχει περισσότερα μέλη στο Δ.Σ. του Οργανισμού! Πόσο θλιβερή μπορεί να είναι μια τέτοια λογική;  Όλα για τις εντυπώσεις και από ουσία μηδέν; Είναι ντροπή για την ηγεσία του Επιμελητήριου Λέσβου να μπαίνει σε τέτοιες μικρότητες και να βάζει τροχοπέδη στην όποια προσπάθεια ανάπτυξης του νησιού μας.
 
 
Το Επιμελητήριο Λέσβου μας θύμισε την αντίδραση του Φορέα Τουρισμού Μολύβου που έμεινε θεατής στην Aegean Regatta  και προτίμησε να μην ασχοληθεί με τη φιλοξενία των πληρωμάτων που ήταν στο Μόλυβο γιατί μάλλον είχε θυμώσει που δεν τον κάλεσα στη σύσκεψη προετοιμασίας στη Μυτιλήνη…
 
Τελικά ποιοι ενδιαφέρονται για τον Τουρισμό της Λέσβου;;;;
 
up date
 
Επειδή κάποιοι θέλουν να κάνουν ότι δεν τρέχει τίποτα και δεν καταλαβαίνουν τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι καταστατικό το έχουν υπογράψει ΟΛΟΙ εκτός από το Επιμελητήριο Λέσβου. Αν τα μέλη της Δίοικησης του Επιμελητηριου Λέσβου νομίζουν ότι είναι τα μόνα που κατέχουν το "σωστό και την αλήθεια" και όλοι οι άλλοι κάνουν λάθος τότε δεν έχει νόημα κανένας διάλογος.
 
Όσο για τα σχόλια περί ανώνυμου αρθρογράφου κτλ το Lesvosnews.net και ταυτότητα έχει και την άποψή του θα καταθέτει και θα είναι ανοιχτό βήμα διαλόγου. Οι αναγνώστες μας κάτι παραπάνω ξέρουν...
 

Μοιράσου το άρθρο!