Τουρισμός

03/06/2021 - 14:44

Να γιατί δεν ερχόμαστε Μυτιλήνη... Σκληρές αλήθειες σε ένα σχόλιο!

Η εφημερίδα "Τα ΝΕΑ της Λέσβου"  έχει σημερινό πρωτοσέλιδο θέμα με τίτλο:  Άδεια φτάνουν τα πλοία

Αναφέρει η εφημερίδα  "Απογοητευτική και κάθε άλλο παρά υποσχόμενη για τη συνέχεια του καλοκαιριού είναι η εικόνα της επιβατικής κίνησης προς τη Λέσβο, που περιγράφουν οι τουριστικοί πράκτορες του νησιού…"

 

Το σχόλιο αναγνώστη στα social media, με αφορμή το παραπάνω δημοσίευμα, λέει μέσα σε λίγες γραμμές ΟΛΑ όσα ξέρουμε ή καλύτερα όλα όσα θέλουμε να κρύψουμε κάτω από το χαλάκι...

Γράφει ο κος Γιώργος Π. 

Είπαμε να έρθουμε το καλοκαίρι και ψάχναμε σπίτι για ένα μήνα σε θέρετρο και για τα ελάχιστα  που βρήκαμε ζήταγαν 70 ευρώ τη μέρα. 2.100 ευρώ το μήνα δλδ.

Τα δε πλοία της γραμμής χρεώνουν 3.10 τον … φραπέ και σε πάνε κ κρουαζιέρα από Οινουσες. Οι δε τιμές των εισιτηρίων και ειδικά του αμαξιού, είναι απλώς αστείες. Και όταν πας να κατέβεις στο λιμάνι μετά από 12 ώρες θεωρείσαι ύποπτος για εμπορία και σε ψάχνουν λες κ είσαι εγκληματίας.

Όχι, εμείς δε θα έρθουμε, θα πάμε σε κάποιο μέρος που μας φέρονται σαν να είμαστε άνθρωποι, και όχι δεν φταίνε οι πρόσφυγες. Φταίει μια σειρά από πράγματα και νοοτροπίες δεκαετιών και οι πρόσφυγες δεν εμπλέκονται σε κανένα από αυτά.

Καλά είναι τα άδεια πλοία, μπορούν να λειτουργήσουν σαν ένα πολύ ενδιαφέρον μάθημα πέντε στοιχειωδών πραγμάτων!

Μοιράσου το άρθρο!