Τουρισμός

07/03/2013 - 05:42

Νέα Στρατηγική Τοποθέτηση του Μόλυβου (και της Λέσβου;) στην Τουριστική Αγορά

Νέα Στρατηγική Τοποθέτηση του Μόλυβου (και της Λέσβου;) στην Τουριστική Αγορά

&n

bsp;

 
Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Μόλυβος, Λέσβος   Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 Ώρα 19:00
 
 
     Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα και οι συστάσεις μιας εξαιρετικά ευρείας και ολοκληρωμένης μελέτης για τον τομέα του τουρισμού στον Μόλυβο/Μήθυμνα και το νησί της Λέσβου.
 
     Η μελέτη εκπονήθηκε από ομάδα φοιτητών ΜΒΑ του Anatolia Business School του ACT, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή μάρκετινγκ του τμήματος Ηρακλή Μουσιάδη. Το έργο ανέθεσε ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου/Μήθυμνας στο Μεταπτυχιακό Τμήμα του ACT και περιλαμβάνει ολοκληρωμένο σχέδιο μάρκετινγκ, καθώς και τη διαμόρφωση ενός σχήματος στρατηγικού branding για τον Μόλυβο/Μήθυμνα και κατ’ επέκταση την Λέσβο.
 
     Στην παρουσίαση θα δοθεί ειδική έμφαση στην νέα στρατηγική branding, σε ένα  «σύστημα» ταυτότητας που τοποθετεί τον Μόλυβο/Μήθυμνα και την Λέσβο με ένα διαφοροποιημένο τρόπο απέναντι σε ανταγωνιστικούς προορισμούς.  Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί το νέο σήμα που προτείνεται για την νέα στρατηγική, αλλά και τα μηνύματα προς τους τουρίστες  και μία νέα ταυτότητα που θα βοηθήσει την κοινότητα να επεκταθεί σε «νέους» τουρίστες.
 
     Το ολοκληρωμένο σχέδιο μάρκετινγκ περιλαμβάνει, επίσης, λεπτομερή ανάλυση εναλλακτικών κάθετων αγορών (π.χ. θρησκευτικός τουρισμός, αγροτουρισμός, τουρισμός υγείας και ευεξίας, τουρισμός δραστηριοτήτων στη φύση) με έμφαση στα χαρακτηριστικά, τα κίνητρα και τις προσδοκίες των καταναλωτών σε κάθε κάθετη αγορά, αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής. 

Μοιράσου το άρθρο!