Τουρισμός

19/07/2013 - 17:33

Ο «αδιάβαστος» τουριστικός πράκτορας, η Ryanair και... η ελπίδα για παρέμβαση του Ν.Γιακαλή

Τ

ις τελευταίες ημέρες ήρθε στην επικαιρότητα το θέμα με τις εταιρείες  χαμηλού αεροπορικού κόστους και τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να συμπεριελήφθη και η Λέσβος ως προορισμός  αυτών των εταιρειών.

Διαβάστε εδώ σχετικό μας δημοσίευμα στις  13/07/2013

Μας προκάλεσε έκπληξη όταν την Τρίτη16/07/2013 ο κος Γιάννης  Σαμιώτης  (πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων ) δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης Μυτιλήνης ότι είναι θυμωμένος και εκνευρισμένος  διότι  εταιρείες χαμηλού κόστους ζητάνε χρήματα για να έρθουν στη Μυτιλήνη ενώ σε άλλα νησιά δεν ζήτησαν χρήματα.

«Παραδόξως μας γυρεύουν  χρήματα, δηλαδή για να’ θρουν  γυρεύουν χρήματα.  Στα άλλα μέρη που πήγαν δεν ζήτησαν χρήματα.  Αυτό με θυμώνει και με εκνευρίζει...»  ήταν τα λόγια του κ. Σαμιώτη.

Το Lesvosnews.net ερεύνησε το θέμα και... πραγματικά μας προκαλεί εντύπωση ότι ο κος Σαμιώτης είναι "αδιάβαστος" στο συγκεκριμένο θέμα αν και κατά γενική ομολογία είναι γνώστης των τουριστικών θεμάτων και έχει προσπάθησει για την τουριστική προβολή της Λέσβου.

Συγκεκριμένα οι εταιρείες χαμηλού κόστους ζήτησαν και πήραν χρήματα (200.000 ευρώ) τα πρώτα χρόνια που ξεκίνησαν δρομολόγια σε Κω και Ρόδο. Τον τρίτο χρόνο και εφόσον η αγορά είχε ανοίξει και ήταν βιώσιμη για τις αεροπορικές εταιρείες όχι μόνο δεν ζητούσαν χρήματα αλλά έκανα προσπάθεια να αυξήσουν τις πτήσεις.

Είναι κρίμα που ο κος Σαμιώτης δεν έχει σωστή ενημέρωση και δεν ξέρει τι κάνουν οι ανταγωνιστές μας (οι άλλοι νησιωτικοί προορισμοί)

Η  τοποθέτηση του κ. Σαμιώτη προκάλεσε σε πολλούς επαγγελματίες του νησιού μας πονηρές σκέψεις: Δηλαδή κάποιοι σκέφτηκαν ότι θέλουν να μαζέψουν χρήματα δήθεν για να έρθουν οι εταιρίες  χαμηλού κόστους στη Λέσβο..... αλλά γιατί να μαζέψουν εφόσον αυτό σε άλλα νησιά είναι δωρεά....

Με τη δήλωσή του ο κ. Σαμιώτης στην ουσία βάζει σε καθεστώς καχυποψίας την προσπάθεια που κάνει το Επιμελητήριο Λέσβου και οι φορείς του Τουρισμού. Είναι κρίμα που κάνεις μέχρι τώρα δεν βγήκε να απαντήσει στο κ. Σαμιώτη.

Δεν θέλουμε να σκεφτούμε ότι η δήλωση του κ. Σαμιώτη είχε σκοπιμότητα μιας και οι αεροπορικές εταιρείες  χαμηλού κόστους  ΔΕΝ έχουν καμία οικονομική συναλλαγή με τουριστικά πρακτορεία και.. έτσι αυτές οι εταιρείες δεν είναι ότι καλύτερο για τους τουριστικούς πράκτορες.

 

Επειδή οι διαπραγματεύσεις με την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair  έχουν προχωρήσει και το μόνο που μένει είναι να συγκεντρωθεί το ποσό των 50.000 ευρώ για να ανοίξει η  αγορά της Λέσβου στην Αγγλία και επειδή για άλλη μια φορά οι φορείς του νησιού πνίγονται στη μιζέρια και στις μικρότητες ας αναλάβει δράση ο Περιφερειάρχης κος Νάσος Γιάκαλης. Εξάλλου η αρχική πρωτοβουλία ήταν δίκη του.  Ας μπει μπροστά η Περιφέρεια και ας αναλάβει τη συγκέντρωση του ποσού. Λύσεις και ιδέες υπάρχουν...

Αλλιώς του χρόνου πάλι θα λέμε γιατί η Λέσβος δεν ακολουθεί την τουριστική αύξηση των υπόλοιπων νησιών του Αιγαίου.

Μοιράσου το άρθρο!