Τουρισμός

20/11/2014 - 13:16

Ο Μόλυβος "παραδίδει" μαθήματα σε φοιτητές!

yle="text-align: justify;">Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, σε συνεργασία με το τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στα πλαίσια του μαθήματος Μέθοδοι Διασφάλισης Περιβαλλοντικής Ποιότητας Φορέων και Επιχειρήσεων, με αντιπρόσωπό του από το Διοικητικό Συμβούλιο, μετέφερε στους τεταρτοετείς φοιτητές του τμήματος, τις καλές πρακτικές διαχείρισης του μοντέλου ανάπτυξης της περιοχής του Μολύβου, που στηρίχτηκε στο όμορφο φυσικό περιβάλλον του, τον σεβασμό των περιβαλλοντικών κανόνων, την διατήρηση της αρχιτεκτονικής του οικισμού, τα ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία, την διαφορετική κουλτούρα των κατοίκων.

Αναφέρθηκε ότι η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται, λαμβάνοντας υπόψη την προστασία του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας έτσι στη αειφορία, και υποστηρίζεται από την τοπική κοινωνία και τον επιχειρηματικό κόσμο, διότι εκεί εστιάζεται το συμφέρον όλων.

Τονίστηκε ακόμη ότι ένα από τα χαρακτηριστικά της κοινωνίας του Μολύβου είναι η διαχρονική συλλογική συνείδηση του τόπου. Αυτή η συλλογικότητα αναδεικνύεται πάντοτε, σε περιόδους προβλημάτων και κρίσεων και αναδημιουργεί νέες αναπτυξιακές συνθήκες, νέες κοινωνικές συσσωματώσεις και νέες οικονομικές δυναμικές για το μέλλον όλης της ευρύτερης περιοχής και των ανθρώπων του. Μία τέτοια στιγμή ήταν και η σύσταση του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, που η επιτυχία της ως τώρα πορείας του οφείλεται στην συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών. Έχοντας δημιουργήσει  πέντε (5) ομάδες έργου (πολιτισμού, προβολής, παρέμβασης, εθελοντών και περιβάλλοντος), προσπαθεί να αναδείξει όλα τα θετικά στοιχεία που δομούν την περιοχή μας και να ελαχιστοποιήσει τα αρνητικά.

Τέλος, ζητήθηκε από τον αντιπρόσωπο του Φορέα, στενότερη συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία, ώστε η αμφίδρομη μεταφορά γνώσεων, να διασφαλίσει μια περιβαλλοντική ποιότητα που θα την απολαμβάνουν από κοινού οι κάτοικοι κι οι επισκέπτες του Μολύβου και της ευρύτερης περιοχής.

 

Μοιράσου το άρθρο!