Τουρισμός

08/10/2012 - 11:27

Οι Ρώσοι γνωρίζουν τη Λέσβο

Οι Ρώσοι γνωρίζουν τη Λέσβο

yle="text-align: justify; ">Ενημερωτική εκδήλωση για την ένταξη του νησιού μας στο πρόγραμμα «Οι Ρώσοι γνωρίζουν τη Λέσβο», συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο, σε συνεργασία με τις Ενώσεις Ξενοδόχων και Τουριστικών Πρακτόρων, το Σάββατο το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ιωάννης Παυλακέλλης». 

Το πρόγραμμα είχε κληθεί και παρουσίασε ο Διευθυντής του WEBSITE DISCOVER GREECE κ. Αλέξανδρος Τσίκουρας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Ν. Γιακαλής, ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Δ. Βουνάτσος, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Α. Βαμβουρέλλη, πολλά μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων, της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων καθώς και άλλων εμπλεκόμενων με τον τουρισμό φορέων. 
Ο κ. Τσίκουρας ενημέρωσε για τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες της ρωσικής αγοράς, ενώ παρουσίασε συγκεκριμένα παραδείγματα από τα νησιά της Ρόδου, της Κρήτης, της Κεφαλλονιάς, της Σκιάθου και της Κέρκυρας με τα οποία ήδη συνεργάζεται το δίκτυο DISCOVER GREECE Bussiness Travel Channel  www.discovergreece.ru.  Πρόκειται για ένα ρωσόφωνο και αγγλόφωνο επαγγελματικό και τουριστικό δίκτυο μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, που δίνει τη δυνατότητα να προωθηθεί η περιοχή μας, (μέσω IP TV, WEB TV & CABLE TV, WEBSITE, INTERNET MARKETING, ON LINE RESERVATIONS) σαν ένας εξαιρετικά ελκυστικός προορισμός. Να θυμίσουμε εδώ, πως η ρωσική αγορά είναι μια νέα και διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά, ενώ το 2012 υπήρξε 37% αύξηση των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα.
 Ο Διευθυντής του δικτύου, κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την προβολή της Λέσβου, μέσα από καλωδιακή τηλεόραση,  INTERNET MARKETING και κινητή τηλεφωνία, ενώ πρότεινε ακόμη τη δημιουργία τηλεοπτικών παραγωγών που θα προβληθούν μέσα από το δίκτυο, καθώς και τη συμμετοχή μας στην έκθεση της Ρωσίας, τον Μάρτιο του 2013. 
Ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση στη συνέχεια και παρότι αναφέρθηκε από κάποιους τουριστικούς πράκτορες πως τίθεται θέμα ανταγωνισμού με τα τουριστικά γραφεία, οι επαφές που πραγματοποίησε ο κ. Τσίτουρας κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί μας τις επόμενες μέρες, κατέδειξαν πως υπάρχει έκδηλο ενδιαφέρον συμμετοχής στο πρόγραμμα, τουλάχιστον από πλευράς ξενοδόχων.
 

Μοιράσου το άρθρο!