Τουρισμός

30/10/2021 - 08:38

Παροξυσμός στη Μυτιλήνη για κάτι μικρό και... η οδηγία για την Ερμού

Εξαιρετική η τοποθέτηση του κ. Πάνου Πίτσιου για όσα διαβάσαμε εδώ και μέρες σχετικά με το κρουαζιερόπλοιο που ήρθε χθες στη Μυτιλήνη. Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Πίτσιου:

Παροξυσμός χθες για την άφιξη του σχετικά μικρού κρουαζιερόπλοιου (δυναμικότητας λιγότερης των 1.000 επιβατών) στη Μυτιλήνη, μετά από πάρα πολύ καιρό. Λογικό, δεδομένης της κατάστασης ένεκα πανδημίας, αλλά και της μόνιμης "τουριστικής" ένδειας της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Όπως λογική και η έκκληση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, για το εντελώς αυτονόητο σε άλλες περιοχές, προκειμένου τα καταστήματα να παραμείνουν ανοιχτά κατά τις μεσημεριανές ώρες που η αγορά είναι κλειστή (ανεξαρτήτως αν τελικά οι επιβαίνοντες του πλοίου, την επισκέφθηκαν ή όχι).

Την απολύτως ορθή έκκληση του αγαπητού μου φίλου Γιάννη Μουτζούρη, εγώ θα συμπλήρωνα βέβαια και με την ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ για "ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ", προς όλους τους ασυστόλως παρανομούντες, οι οποίοι σε καθημερινή βάση παραβιάζουν ανενόχλητοι τον πεζόδρομο της Ερμού και τα σχετικά σήματα που το υποδεικνύουν.

Ίσως τελικά και να ήταν καλύτερο, που απ' ότι διαβάζω από δικαιολογημένα δυσαρεστημένους καταστηματάρχες, δεν επελέγη η Ερμού, ως αξιοθέατο.

Με τίποτα δεν θα ήθελα να φανταστώ το σκηνικό, τις μεσημεριανές ώρες να γυροφέρνουν βόλτες αμέριμνοι τουρίστες μέσα στην άδεια Ερμού και τα αυτοκίνητα - μηχανάκια, να περνούν ξυστά και με ταχύτητα από δίπλα τους. Και εκείνοι να αντικρίζουν αποσβολωμένοι τις πινακίδες του Κ.Ο.Κ. !!!

Μοιράσου το άρθρο!