Τουρισμός

14/03/2013 - 05:29

Παρουσίαση προγράμματος I Love Lesvos σε τοπικούς φορείς και Ξενοδόχους της Λέσβου

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 και ώρα 9.30 το πρωί ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής και συγκεκριμένα τα τμήματα Οικονομίας και Πληροφορικής της Β τάξης, με τους τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες της Λέσβου.

Στόχος της συνάντησης ήταν η παρουσίαση του σχολικού πρότζεκτ I Love Lesvos και η ενημέρωση των τοπικών φορέων και αρχών με σκοπό τη διασύνδεση της σχολικής δραστηριότητας στην τοπική κοινωνία.

Κεντρικοί ομιλητές  της εκδήλωσης ήταν τα ίδια τα παιδιά που είχαν αναλάβει να παρουσιάσουν όλες τις λεπτομέρειες του τρόπου λειτουργίας του «σχεδίου» που ονομάζεται I Love Lesvos καθώς και να εξηγήσουν τις υπηρεσίες που προσφέρει η εικονική επιχείρηση You Drive με την οποία συμμετέχουμε στο διαγωνισμό του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων .

Παρουσιάστηκαν ακόμα video, που δημιούργησαν μαθητές του Λυκείου, με θέμα την αγάπη τους για τη Λέσβο καθώς και το διαφημιστικό της εικονικής μας εταιρείας. Επίσης οι μαθητές μας παρουσίασαν έρευνα αγοράς σχετική με τα κριτήρια επιλογής ταξιδιωτικού προορισμού από τους τουρίστες και την επιρροή που ασκεί σε αυτούς το διαδίκτυο και ειδικότερα οι τεχνολογίες web 2.0.Στις παρουσιάσεις τους τα παιδιά συμπεριέλαβαν και τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα απήχησης της εργασίας τους που ξεπερνά σε εβδομαδιαία επισκεψιμότητα στο facebook τις 40000 καθώς επίσης και το γεγονός ότι περίπου 500 άτομα έχουν κατεβάσει στο “έξυπνο κινητό”(Android –Apple) τους την εφαρμογή I Love Lesvos.

Ακολούθησε δημιουργικός διάλογος για τα προβλήματα του τουρισμού στη Λέσβο και πως αυτά όλα μπορούν να αλλάξουν με τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και όλων των κατοίκων της Λέσβου μέσα από την καλλιέργεια της τουριστικής συνείδησης. Όλοι όσοι παρευρέθησαν συμφώνησαν ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η δημιουργική δραστηριότητα της νέας γενιάς που θα αποτελέσει και το μέλλον του τόπου

 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία και τις τοποθετήσεις κλιμάκιο του Δήμου Λέσβου με επικεφαλείς το Δήμαρχο κ.Βουνάτσο και τον εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού κ.Κορδώνη οι οποίοι πρότειναν στην ομάδα των μαθητών μας συνεργασία σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης της Λέσβου σε σχετικό πρόγραμμα το οποίο ο Δήμος Λέσβου πρόκειται να υλοποιήσει. Επίσης παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ.Καλογρίδης ο οποίος τόνισε την αξία της νεανικής επιχειρηματικότητας και του ρόλου του σχολείου σε αυτήν καθώς και Ξενοδόχοι του νησιού ,πολλοί από τους οποίους δήλωσαν τη στήριξη τους στην καμπάνια μας και προσφέρθηκαν για να βοηθήσουν στην καλύτερη υλοποίηση της.

Έκδηλη ήταν η ικανοποίηση από τα θετικά αποτελέσματα της εκδήλωσης και φανερή η ανάγκη πραγματοποίησης και άλλων παρόμοιων δράσεων με την στήριξη όχι μόνο του σχολείου αλλά και της ίδιας της τοπικής κοινωνίας και του επιχειρηματικού κόσμου. Η συνέργειες αυτού του είδους σίγουρα έχουν πολλά να προσφέρουν σε όλους όσους συμμετέχουν και τις υποστηρίζουν.

Όραμα μας είναι το τουριστικό κίνημα I Love Lesvos σας να καταφέρει να ενώσει όλους όσους αγαπούν το νησί της Λέσβου και θέλουν να συνεισφέρουν στη διαφήμιση και την προβολή του με τρόπο οικονομικό και αποδοτικό μέσω του διαδικτύου.

Μοιράσου το άρθρο!