Τουρισμός

06/11/2018 - 05:33

“PHILOXENIA 2018” 9-11 Νοεμβρίου: η συμμετοχή της Λέσβου ως τιμώμενη περιοχή

Ο

Δήμος Λέσβου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λέσβου, την Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου και τους άλλους τουριστικούς – αναπτυξιακούς φορείς που συμμετέχουν στον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου (Ο.Τ.Α.Λ.) Α.Μ.Κ.Ε., οργανώνουν με την υποστήριξη της Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης, τη συμμετοχή του νησιού στην 34η διεθνή έκθεση τουρισμού   “PHILOXENIA 2018”, που διεξάγεται στο εκθεσιακό κέντρο “Δ.Ε.Θ. – HELEXPO” της Θεσσαλονίκης, από Παρασκευή, 9 έως Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018.  

Φέτος με απόφαση των διοργανωτών, η Λέσβος θα είναι η τιμώμενη περιοχή της “PHILOXENIA”, γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στη γενικότερη παρουσία του νησιού, στην κορυφαία αυτή διεθνή τουριστική έκθεση της χώρας.

Μεγάλοι χορηγοί της συμμετοχής, οι δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες “HELLENIC SEAWAYS” και “BLUE STAR FERRIES”, που συνδέουν σε καθημερινή βάση τη Λέσβο με την ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και η αεροπορική εταιρεία “ASTRA AIRLINES”.    

Στην εν λόγω συμμετοχή, θα ακολουθηθεί η μεθοδολογία που έχει καθιερωθεί και εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία δύο χρόνια στα festivals και στις εκθέσεις μεγάλων πόλεων του εσωτερικού. Συγκεκριμένα, εντός του ενιαίου περιπτέρου της Λέσβου, συνολικού εμβαδού 72 τ.μ., θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν όλοι οι γεωγραφικοί τουριστικοί προορισμοί του νησιού, δηλαδή Μυτιλήνη, Θερμή – Μανταμάδος, Γέρα – Ευεργέτουλας – Αγιάσος, Πλωμάρι, Πολιχντίτος (Σκάλα, Βατερά, Νυφίδα), Καλλονή – Αγία Παρασκευή, Πέτρα – Μόλυβος και Δυτική Λέσβος (Ερεσός, Σίγρι, Μεσότοπος, Άντισσα, Άγρα, κ.ο.κ.), ώστε να προωθηθούν με το βέλτιστο δυνατό τρόπο τα ποικίλα και διαφοροποιημένα τουριστικά “προϊόντα” τους. Στo stand της κάθε γεωγραφικής περιοχής, θα υπάρχει η δυνατότητα της παρουσίας επιχειρηματικών μονάδων ή φορέων του τουρισμού, ενώ η συμμετοχή μπορεί να συνοδεύεται και από τη φυσική παρουσία των ενδιαφερομένων.

Στόχοι της συμμετοχής, είναι:

η προώθηση της τουριστικής φυσιογνωμίας ολόκληρου του νησιού, καθώς και των ποικίλων εξειδικευμένων τουριστικών “προϊόντων” της κάθε περιοχής, στο κοινό και τους επαγγελματίες της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να επιτευχθεί προσέλκυση επισκεπτών από τη σημαντική αυτή εσωτερική αγορά, κατά την τρέχουσα περίοδο 2018 – 19, και

η δημιουργία των προϋποθέσεων για άνοιγμα νέων αγορών, μέσω των επιχειρηματικών συναντήσεων που θα πραγματοποιήσουν τα μέλη της Λεσβιακής αποστολής με τους φιλοξενούμενους hosted buyers της έκθεσης (εμπορικοί επισκέπτες – tour operators απ’ όλο τον κόσμο), προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για άμεσες και μελλοντικές συνεργασίες. 

Εντός του ενιαίου περιπτέρου της Λέσβου, θα φιλοξενηθούν: α) γενικά prospectus του νησιού, β) τοπικά έντυπα & banners προώθησης του κάθε γεωγραφικού προορισμού, γ) φυλλάδια μουσειολογικού χαρακτήρα, δ) εν γένει μπροσούρες θεματικών τουριστικών προϊόντων της κάθε περιοχής, ε) έντυπα & banners καταλυμάτων (ξενοδοχειακών μονάδων, villas, ενοικιαζομένων δωματίων, κ.α.), στ) διάφορα εκθέματα που συνάδουν με την ταυτότητα της κάθε περιοχής (κεραμικά, ξυλόγλυπτα, κ.α.) κ.ο.κ.

Επιπλέον, θα υπάρχει αυτόνομος χώρος γαστρονομίας, όπου θα παρουσιάζονται τα τοπικά διατροφικά προϊόντα, θα διεξάγονται γευσιγνωστικές δοκιμές προς τους εμπορικούς επισκέπτες – κοινό της έκθεσης και θα πραγματοποιείται ζωντανή μαγειρική με λεσβιακές συνταγές.

Τέλος, εντός του περιπτέρου του Λέσβου, αλλά και σε άλλους χώρους της έκθεσης, μουσικοχορευτικά σχήματα του νησιού και της Παλλεσβιακής  Ένωσης Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάζουν την παραδοσιακή μουσική και τους χορούς του νησιού, ενώ καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου, θα διεξάγεται ανοιχτός διαγωνισμός κοινού με ερωτήσεις γνωριμίας της Λέσβου, που θα προσφέρουν ως χορηγοί, η “Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου” και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες “Hellenic Seaways” και “Blue Star Ferries”. Πέντε ζευγάρια από τη Βόρειο Ελλάδα που θα απαντήσουν σωστά σε όλες τις ερωτήσεις, μετά από κλήρωση που θα διενεργηθεί, θα κερδίσουν δωρεάν διακοπές στη Λέσβο.   

Οι εκπρόσωποι των διαφόρων τουριστικών φορέων του νησιού, καθώς και οι επιχειρηματίες του τουρισμού της κάθε περιοχής που έχουν δηλώσει συμμετοχή, θα έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν εντός του περιπτέρου της Λέσβου και να συμμετάσχουν στις επιχειρησιακές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν με τους εμπορικούς επισκέπτες της έκθεσης, την Παρασκευή, 9 και το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 (από 11 π.μ. έως 6 μ.μ.).

Οι απόδημοι καθώς και οι φίλοι της Λέσβου στη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα, προσκαλούνται να επισκεφθούν το περίπτερο του νησιού (Hall 14, Stand 7), στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της Δ.Ε.Θ. – HELEXPO (Εγνατίας 154, Θεσσαλονίκη), το Σάββατο, 10 και την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018 (από 10 π.μ. έως 8 μ.μ.), που η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους:

Δήμος Λέσβου: α) Κώστας Αστυρακάκης, τηλ. 6937 476078, email: theatro@mytilene.gr, β) Γιώργος Καρίνος, τηλ. 22510 22143, email: syndesmos1954@otenet.gr, και γ) Πάνος Πίτσιος, τηλ. 6973 004872, email: pitsiosp1@gmail.com 

Επιμελητήριο Λέσβου: Κωνσταντίνος Σωτηράκης, τηλ. 6979 226750, email: kas@kas.com.gr  

Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου: α) Μαρία Μπρερέ – Βέρρου, τηλ. 6972 444160, email: mariabrere@yahoo.gr, και β) Αρετή Μανιάτογλου, τηλ. 22510 41787, email: exlesvos@otenet.gr

Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου: α) Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, τηλ. 6977 623708, email: olivemjt@otenet.gr, και β) Μελανδινό Καλιάλη, τηλ. 6981 904001, email: gmkadventures@gmail.com

Παλλεσβιακή Ένωση Θεσσαλονίκης: Παναγιώτης Κουτλής, τηλ. 6972 084951, email: pkoutlis@hol.gr

Μοιράσου το άρθρο!