Τουρισμός

16/06/2014 - 14:09

Press Trip από την Αυστρία - Οι δημοσιογράφοι έφαγαν! Οι τουρίστες θα έρθουν;

Μ

ε επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στη Λέσβο, της δημοσιογραφικής αποστολής από την Αυστρία. Το ανωτέρω press trip διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου στο πλαίσιο της μεγιστοποίησης της προβολής των νησιών της ως τουριστικούς προορισμούς στις  παραδοσιακές της αγορές, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Αυστρίας.

Στην αποστολή που έφτασε στη Λέσβο την Τετάρτη 4 Ιουνίου με την απ΄ ευθείας πτήση της Austrian my Holiday (Austrian Airlines) από Βιέννη συμμετείχαν έξι δημοσιογράφοι – τρεις από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες της Αυστρίας και τρεις από τουριστικά περιοδικά μεγάλης εμβέλειας. Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες ήταν οι: Michael Andrusio από την εφημερίδα Kurier, Klaus Taschwer από την εφημερίδα Der Standard, Wolfgang Hannes Fercher από την εφημερίδα Kleine Zeitung, Susanne Mitterbauer από το επαγγελματικό τουριστικό περιοδικό Traveller, Leo Uvizl από το επαγγελματικό τουριστικό περιοδικό Travel Express, και Bernd Gruenwald από το επαγγελματικό περιοδικό TAI. Την αποστολή συνόδευαν η διευθύντρια του ΕΟΤ Αυστρίας κ. Αθηνά Μπαμπάκου και ο εκπρόσωπος της Austrian Airlines, κ.Thomas Blaha. Οι δημοσιογράφοι δήλωσαν γοητευμένοι από το νησί και το χαρακτήρισαν σαν ένα τόπο γεμάτο μυστήριο κι εναλλαγές. Στην τριήμερη επίσκεψή τους επισκέφτηκαν το μεγαλύτερο μέρος του νησιού, γεύτηκαν την εξαιρετική του γαστρονομία και ήρθαν σε επαφή με τους ανθρώπους του τόπου. Τις εντυπώσεις έκλεψαν, ο «ονειρικός» Μόλυβος, η «πρωτεύουσα» Μυτιλήνη, το «μοναδικό» Απολιθωμένο Δάσος με το μουσείο του, η «χαλαρωτική» Ερεσσός, το «μυρωδάτο» ούζο, το «πλούσιο» λαδοτύρι, η εξαιρετική τοπική κουζίνα. Μα πιο πολύ από όλα αυτό που τους κέρδισε ήταν η ζεστασιά των ανθρώπων και η φιλοξενία.

Ο Thomas Blaha εκπρόσωπος της Austrian, έχει συμμετάσχει για λογαριασμό της εταιρείας του σε πληθώρα τέτοιων αποστολών σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την προώθηση των προορισμών στην αγορά της Αυστρίας. Απόλυτα γοητευμένος από τη Λέσβο δήλωσε τη διάθεσή του να ξαναέρθει στο νησί και δεσμεύτηκε για τη διοργάνωση ενός νέου press trip για ο Σεπτέμβριο του 2014 ή την Άνοιξη του 2015 σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Αυστρίας. Η ίδια δέσμευση υπήρξε και από τη διευθύντρια του ΕΟΤ κ. Αθηνά Μπαμπάκου που έφυγε από τη Λέσβο με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Η αποστολή μετά τη Λέσβο συνέχισε το ταξίδι της στη Χίο όπου και από εκεί έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Το συγκεκριμένο press trip διοργανώθηκε για να προβάλλει τόσο τους δύο νησιωτικούς μας προορισμούς όσο και τη δυνατότητα συνδυασμού τους δεδομένου ότι η πτήση charter της Austrian από Βιέννη είναι κοινή για τα δύο  νησιά. Το πρόγραμμα των επισκέψεων της ανωτέρω δημοσιογραφικής αποστολής στη Λέσβο και τη Χίο και ο εν γένει συντονισμός και οργάνωση υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας και τα αντίστοιχα τμήματα Λέσβου και Χίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους fam trip αποτελούν τους πλέον αποδοτικούς τρόπους προβολής με πολλαπλασιαστικά οφέλη.
Οι μετακινήσεις της αποστολής από και προς τη Βιέννη έγιναν με χορηγία της Austrian ενώ οι διαμονές καλύφθηκαν από το Φορέα Τουρισμού Μολύβου στη Λέσβο, και από επαγγελματίες του τουρισμού στη Χίο.

Η κάλυψη των λοιπών δαπανών γίνεται μέσω του ΕΣΠΑ, από την ενέργεια «Προωθητικές Ενέργειες: Επιχειρηματικές αποστολές και εν γένει αποστολές διαμορφωτών γνώμης».

Μοιράσου το άρθρο!