Τουρισμός

22/11/2023 - 14:19

Προβολή των νησιών του Βορείου Αιγαίου στη Σερβία - Μια νέα τουριστική αγορά ανοίγει....

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΟΤ ΣΕΡΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Σε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πρεσβευτική κατοικία στο Βελιγράδι, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, παρουσιάστηκαν τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και προβλήθηκαν ως τουριστικοί προορισμοί σε παράγοντες της σερβικής τουριστικής αγοράς και δημοσιογράφους. 

Η εκδήλωση οργανώθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Σερβίας και την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βελιγράδι, μετά από σχετική πρόσκληση της Πρέσβεως, κ. Μαρίας Λεβαντή.  

Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση ήταν διοργανωτές ταξιδιών/tour operators και τουριστικά γραφεία της Σερβίας που πωλούν τουριστικά πακέτα προς Ελλάδα, Σέρβοι δημοσιογράφοι που εξειδικεύονται στο τουριστικό ρεπορτάζ, εκπρόσωποι φορέων κ.α.  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των νησιών της Π.Β.Α., με έμφαση στις φυσικές ομορφιές, τον πολιτιστικό και γαστρονομικό πλούτο που διαθέτουν, τα μνημεία, αλλά και τις δραστηριότητες που μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει. Προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους τοπικά εδέσματα και ποτά, καθώς και τουριστικός οδηγός για τα νησιά της Π.Β.Α. στη σερβική γλώσσα.

Την εκδήλωση προλόγισε η Πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι, κ. Μαρία Λεβαντή, η οποία τόνισε ότι πρόκειται για προορισμούς που είναι λιγότερο γνωστοί στο σερβικό κοινό, αλλά μπορούν να προσφέρουν στον επισκέπτη ένα προϊόν ελκυστικό και πολυδιάστατο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Β.Α., κ. Νίκος Νύκτας, ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βελιγράδι και προσωπικά την Πρέσβη, κ. Μαρία Λεβαντή και τον Διευθυντή του Γραφείου ΕΟΤ Σερβίας, κ. Γιώργο Κακούτη για την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης και την ανοιχτόκαρδη φιλοξενία.  Τόνισε τους ισχυρούς δεσμούς που ενώνουν τους Έλληνες με τους Σέρβους και προσκάλεσε τους παρευρισκόμενους να γνωρίσουν τα νησιά της Π.Β.Α. και να αναπτύξουν συνεργασίες στον τουριστικό τομέα. 

δδδδδδδ

 Την παρουσίαση των νησιών του Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησαν η  Πρ/νη Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Χίου, κ. Μαρία Κόβα και η Πρ/νη Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Λέσβου κ. Βασιλική Ροδοπούλου. Μετά το τέλος των παρουσιάσεων, πολλοί από τους  παρευρισκόμενους δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το φυσικό, πολιτιστικό και γαστρονομικό απόθεμα των νησιών. 

 Η προσπάθεια προσέγγισης της Σερβικής τουριστικής αγοράς από τους προορισμούς της Π.Β.Α. σχεδιάζεται να συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον και με άλλες ενέργειες, καθώς έχει ήδη συζητηθεί η πρόσκληση διακεκριμένων δημοσιογράφων σε press trip και η συμμετοχή μας σε workshop που προγραμματίζει στο άμεσο μέλλον το Γραφείο ΕΟΤ Σερβίας.

Μοιράσου το άρθρο!