Τουρισμός

08/11/2023 - 07:44

Προτάσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου για την προώθηση του νησιού της Λέσβου στην τουριστική αγορά

Με το ξεκίνημα της νέας πενταετίας του κ. Μουτζούρη στην Περιφέρεια κληθήκαμε να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για την προώθηση του νησιού για το 2024 και η Ένωση Ξενοδόχων σε συνεργασία με την Ένωση Πρακτόρων ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αυτό και κατέθεσε με τον πλέον τεχνοκρατικό τρόπο τις προτάσεις της. Αυτές περιλαμβάνουν εκπόνηση μελετών για διείσδυση σε νέες αγορές, διαχείριση κοινωνικών δικτύων, συμμετοχή σε μεγάλα και αξιόπιστα sites προβολής τη Λέσβου, συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού καθώς και συμμετοχή σε διάφορες διοργανώσεις του εξωτερικού και διοργάνωση σ’ αυτές Β2Β συναντήσεων, όλα αιτιολογημένα και .κοστολογημένα

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

Σε συνέχεια της επιστολής σας για την προσκόμιση προτάσεων για την προώθηση της Νήσου Λέσβου το 2024 στην  τουριστική αγορά έχουμε να προτείνουμε τα κάτωθι:

  1. Την εκπόνηση μελέτης  αγοράς (marketing plan)- δράσεων   για τις αγορές της Γερμανίας και της Γαλλίας . Υπολογίζεται συνολικό κόστος 60,000,00 ευρώ.
  2. Διαχείριση των κοινωνικών δικτύων και αναρτήσεις με διαφημιστικό χαρακτήρα υπέρ της Λέσβου καθώς και προώθηση μέσω της Google ads από εξειδικευμένο διαφημιστή με κεφάλαιο διαχείρισης 20000,00 ευρώ
  3. Αξιοποίηση και διασύνδεση με τον καλύτερο ιστότοπο που υπάρχει αυτή την στιγμή WELCOME TO LESVOS και επένδυση σε αυτών με επιπλέον πληροφορίες ώστε να γίνει το απόλυτο εργαλείο για τον τουρίστα στο κινητό του και σε όποιο ηλεκτρονικό μέσο χρησιμοποιεί. Υπολογίζεται συνολικό κόστος 20,000,00 ευρώ.
  4. Διοργάνωση ΚΙΤ μάρκετινγκ Β2Β: Με την διοργάνωση ΚΙΤ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ έχουμε την δυνατότητα να προσφέρουμε μαζεμένη την πληροφορία σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Το ΚΙΤ πρέπει να αποτελείται από έναν χάρτη όπου θα αναγράφονται όλες οι περιοχές ειδικού ενδιαφέροντος αλλά και οι σύνδεσμοι τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιήσουν ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, BLOGGERS, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ, πληροφοριακά έντυπα από περιοχές ειδικού ενδιαφέροντος καθώς θα πρέπει να φτιαχτούν και στικάκια Η/Υ τα οποία σε ψηφιακή μορφή θα περιέχουν όλα τις πληροφορίες για το νησί της Λέσβου. Υπολογίζεται κόστος 20,000,00 ευρώ
  5. Συμμετοχή στις εκθέσεις της Γερμανίας, Αγγλίας, Ολλανδίας (στην Ολλανδία διοργανώνεται και έκθεση για εναλλακτικό τουρισμό), Πολωνίας, Τουρκία και  Ελλάδα.
  6. Συμμετοχή στην διοργάνωση εκδηλώσεων Β2Β στις κάτωθι χώρες:
  • GREEK TOURISM & GASTRONOMY WORKSHOP STOCHOLM SWEDEN 5-6/2/2024
  • GREEK TOURISM & GASTRONOMY WORKSHOP COPENHAGEN DENMARK 21/3/2024
  • GREEK TOURISM & GASTRONOMY WORKSHOP UTRECHT HOLLAND 23-24/10/2024
  • GREEK TOURISM & GASTRONOMY WORKSHOP WARSAW POLAND 9-10/12/2024

 

Άδω πέραν της παρουσίας της Περιφέρειας πρέπει να προσκληθούν για κάθε workshop να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής και επιχειρηματίες του νησιού οι οποίοι με δικά τους έξοδα θα πληρώσουν την συμμετοχή τους στην έκθεση ώστε να συμμετέχουν προσωπικά στις συναντήσεις Β2Β. Υπολογίζεται συνολικό κόστος και για τα τέσσερα Β2Β 20,000,00  ευρώ.

  1. Θα θέλαμε να διοργανωθούν σεμινάρια επιμόρφωσης για όλα τα τμήματα του ξενοδοχείων (υποδοχή εστιατόριο μπαρ κουζίνα και οροφοκομία) μέσω του Ελορίς με την άντληση κεφαλαίων από το ΕΣΠΑ.
  2. ΣΥΝΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΤΗΣΕΩΝ : ΑΥΣΤΡΙΑ, ΣΛΟΒΕΝΙΑ, ΔΑΝΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ. Είναι οι καινούριες αγορές που θα επισκεφθούν το νησί μας το 2024. Θα κατατεθεί πλήρης πρόταση από την Ένωση Πρακτόρων όπου αναλύονται όλες οι λεπτομέρειες για την διεκπεραίωση αυτής της δράσης. Υπολογίζεται κόστος ανά χώρα 25.000.00 ευρώ.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το βήμα που μας δώσατε ώστε η καινούρια πενταετία της θητείας να συνοδευτεί με ένα άκρως πετυχημένο έργο στον τομέα του Τουρισμού. 

Μοιράσου το άρθρο!