Τουρισμός

29/03/2016 - 20:51

Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤΤ η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

yle="text-align: justify;">Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤΤ που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 26 Μαρτίου 2016 στη Μόσχα της Ρωσίας συμμετείχε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με stand, εντός του περιπτέρου ΕΟΤ. Η ΜΙΤΤ είναι μία από τις πέντε κορυφαίες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού παγκοσμίως, με πάνω από 1.800 συμμετέχουσες επιχειρήσεις και πάνω από 192 χώρες και περιφέρειες

Η συμμετοχή της ΠΒΑ στην ανωτέρω έκθεση κρίθηκε σημαντική, δεδομένου ότι η Ρωσία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες και πολλά υποσχόμενες ξένες αγορές για την Ελλάδα, ειδικά αυτήν την περίοδο που έχει αποκλειστεί η αγορά της Τουρκίας  για τους Ρώσους τουρίστες. Επιπλέον, σε συνδυασμό με το Έτος Ελλάδας Ρωσίας δόθηκε η ευκαιρία στην ΠΒΑ να προωθήσει την αναγνωρισιμότητα των νησιών του Βορείου Αιγαίου στο ρωσικό κοινό, αποσκοπώντας στο «άνοιγμα» προς την εν λόγω αγορά, αλλά και στο να ενισχύσει τους δεσμούς που ήδη υπάρχουν μεταξύ της Ρωσίας και της Λήμνου.

Την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εκπροσώπησε στην ΜΙΤΤ ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Ν. Κατρακάζος, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού κα Α. Πολυτάκη και η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Χίου κα Μ. Κόβα. 

Τον χώρο της ΠΒΑ επισκέφθηκε η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κα Ε. Κουντουρά, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο, καθώς και η Γενική Πρόξενος στη Μόσχα κ. Ε. Μιχαλοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο προώθησης των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη ρωσική τουριστική αγορά και εν όψει του Ελληνορωσικού έτους 2016, το Γραφείο ΕΟΤ Ρωσίας διοργάνωσε σε συνεργασία με την Περιφέρεια, προβολή των νησιών με διαγωνισμό για τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων. Η προβολή πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5 έως 18 Μαρτίου, όπου και πραγματοποιήθηκαν δημοσιεύσεις στα social media, facebook και pinterest όπου και παρουσιάστηκαν οι φυσικές ομορφιές, τα ιστορικά αξιοθέατα, οι παραδόσεις κλπ. των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 34 αναρτήσεις προβολής των νησιών, οι οποίες και είχαν μεγάλη επισκεψιμότητα καθώς τις είδαν 216.800 άτομα, κυρίως από τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και το Καζακστάν. Η νικήτρια που κληρώθηκε κέρδισε ένα πακέτο φιλοξενίας για 2 άτομα στη Σάμο μετά από την εξασφάλιση, με ενέργειες της Περιφέρειας, χορηγιών των αεροπορικών εισιτηρίων από την AEGEAN και της διαμονής από το ξενοδοχείο ANEMA στο Καρλόβασι.

Στο stand της Περιφέρειας φιλοξενήθηκε η αντιπροσωπεία του Δήμου Λέσβου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Σπ. Γαληνό, η οποία και πραγματοποίησε σειρά επαφών, καθώς επίσης και εκπρόσωποι φορέων της Σάμου και της Χίου. Σειρά επαφών πραγματοποίησαν και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας, με επαγγελματίες του τουρισμού, δημοσιογράφους και λοιπούς φορείς, στο πλαίσιο προβολής και προώθησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Τα στοιχεία των επαφών αυτών θα αποσταλούν από τη Διεύθυνση Τουρισμού στους επαγγελματίες του Βορείου Αιγαίου προς αξιοποίησή τους.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!