Τουρισμός

08/07/2019 - 14:50

Στην αμμουδιά της Σκάλας Ερεσού με συνταγές καραμέλας και τραγούδι

Ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού μας παρουσίασε ένα πρόγραμμα δράσεων που κορυφώθηκαν την Κυριακή 7 Ιουλίου, που περιλάμβανε παιδικά μαγειρέματα, μαθήματα χορού, live μαγειρέματα, εργαστήρι παρασκευής παραδοσιακής συνταγής και αποχαιρετιστήριο γλέντι στην αμμουδιά. 

 

Κυρίαρχο συστατικό η "καραμέλα",  παρασκευασμένη με την παραδοσιακή τεχνική από αγνό πρόβειο γάλα της περιοχής, σε γλυκιές αλλά και αλμυρές εκδοχές. Εμπνευσμένος από την παραδοσιακή καραμέλα ο διακεκριμένος σεφ Μανώλης Παπουτσάκης μας παρουσίασε πρωτότυπες συνταγές βασισμένες σε ντόπια υλικά σε μια δράση live μαγειρέματος.

 

Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό, Εξωραϊστικό Σύλλογο Ερεσίων «Φανίας» ντόπιοι και επισκέπτες της περιοχής χόρεψαν  "καντρίλιες" και στη συνέχεια το γλέντι μεταφέρθηκε στην αμμουδιά όπου αποχαιρετήσαμε γλυκά με τραγούδι, ουζάκι και μεζέ το 3ο Lesvos Food Fest.

 
Το Lesvos Food Fest οργανώθηκε για 3η χρονιά από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και την ΓΣΕΒΕΕ, είχε την ευγενική υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, χρυσό χορηγό την μπύρα Άλφα και αργυρό χορηγό τις Ελληνικές Αλυκές και πλαισιώθηκε και στηρίχθηκε δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς.

Μοιράσου το άρθρο!