Τουρισμός

15/10/2018 - 06:00

Συμμετοχή Λέσβου, στην “Έκθεση Πολιτισμού, Τουρισμού Γαστρονομίας & Οίνου”.

Μετά την επιτυχή συμμετοχή της Λέσβου στην πρόσφατη “KAVALAEXPO 2018”, οι φορείς του νησιού δέχθηκαν ακόμη μία τιμητική πρόταση από τη “Mact Media Group”, για συμμετοχή στην “Έκθεση Πολιτισμού, Τουρισμού Γαστρονομίας & Οίνου”, που διεξάγεται στο Ζάππειο Μέγαρο της Αθήνας (19 – 21 Οκτωβρίου 2018),  παράλληλα και στους ίδιους χώρους, με το 16ο Συνέδριο “Η Ευρώπη των Γεύσεων – Ελλάδα: Τουρισμός – Οίνος – Γαστρονομία”.    

Καθοριστικό ρόλο στις εργασίες τόσο του συνεδρίου όσο και της έκθεσης, θα έχει το Chef’s Club of Attica “Acropolis” (Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις”), το οποίο κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών, εξασφάλισε την πραγματοποίηση του συνέδριου για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή επαγγελματιών με τους συνοδούς τους από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. 

Στην παράλληλη αυτή Έκθεση Πολιτισμού, Τουρισμού, Γαστρονομίας & Οίνου, αναμένεται η συμμετοχή πλέον των 100 επαγγελματικών οργανώσεων, παραγωγικών επιχειρήσεων, τουριστικών φορέων, Περιφερειών και Δήμων, που θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τα τουριστικά χαρακτηριστικά τους. Η έκθεση και το συνέδριο στοχεύουν στη διασύνδεση της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής με τον τουριστικό τομέα, ενώ από τους συμμετέχοντες θα προβάλλεται και θα αναδεικνύεται η ιστορική κληρονομιά με τον τοπικό γαστρονομικό πολιτισμό και τα παραδοσιακά προϊόντα κάθε περιοχής.

Προκειμένου να μην χαθεί αυτή η ευκαιρία προώθησης της Λέσβου στην αγορά της Αθήνας και όχι μόνο, ο Δήμος Λέσβου σε συνεργασία με άλλους φορείς, οργανώνει τη συμμετοχή του νησιού στο σημαντικό αυτό εμπορικό γεγονός, με μία δυναμική κοινή εμφάνιση του τουριστικού και του γαστρονομικού τομέα, προσφέροντας τη δυνατότητα συμμετοχής στο ενιαίο περίπτερο, τόσο φορέων όσο και επιχειρήσεων.  

Μέσα από τη συμμετοχή της Λέσβου στην έκθεση, αλλά και των εκπροσώπων της στο συνέδριο, θα δοθεί η δυνατότητα προώθησης της τουριστικής και γαστρονομικής φυσιογνωμίας του νησιού, σε ένα μεγάλο εύρος κοινού, όχι μόνο Ελλήνων επισκεπτών και επαγγελματιών του κλάδου, αλλά και στους πάνω από 400 συνέδρους από το εξωτερικό.   

Στη συμμετοχή αυτή, θα ακολουθηθεί η γνωστή πλέον μεθοδολογία που έχει καθιερωθεί και εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία εδώ και δύο χρόνια στα festivals και στις εκθέσεις μεγάλων πόλεων του εσωτερικού. Συγκεκριμένα, εντός του ενιαίου περιπτέρου της Λέσβου, θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν όλοι οι γεωγραφικοί τουριστικοί προορισμοί του νησιού, δηλαδή Μυτιλήνη, Θερμή – Μανταμάδος, Γέρα – Ευεργέτουλας – Αγιάσος, Πλωμάρι, Πολιχντίτος (Σκάλα, Βατερά, Νυφίδα), Καλλονή – Αγία Παρασκευή, Πέτρα – Μόλυβος και Δυτική Λέσβος (Ερεσός, Σίγρι, Μεσότοπος, Άντισσα, Άγρα, κ.ο.κ.), ώστε να προωθηθούν με το βέλτιστο δυνατό τρόπο τα ποικίλα και διαφοροποιημένα τουριστικά και γαστρονομικά “προϊόντα” τους. Εντός του stand του κάθε γεωγραφικού προορισμού, θα μπορούν να εκτίθενται: α) διαφημιστικό υλικό για την ευρύτερη περιοχή, β) ξενοδοχειακά – τουριστικά έντυπα, γ) παραδοσιακά προϊόντα της αντίστοιχης περιοχής για γευσιγνωσία, και δ) ό,τι κριθεί σκόπιμο από τους κατά τόπους φορείς.     

Στα booths – stands όλων των γεωγραφικών περιοχών, θα υπάρχει η δυνατότητα της περιορισμένης παρουσίας επιχειρηματικών μονάδων ή φορέων (τουρισμού και γαστρονομίας), ενώ η συμμετοχή θα συνοδεύεται και από ενδεχόμενη επιχειρηματική αποστολή των ενδιαφερομένων.

Οι εκπρόσωποι των διαφόρων φορέων και επιχειρήσεων της κάθε περιοχής που επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν στο περίπτερο της Λέσβου (τα ατομικά έξοδα μετακινήσεων, διαμονής και διατροφής, βαρύνουν τους ίδιους). Ωστόσο, για όσους θα ταξιδέψουν από τη Λέσβο στην Αθήνα, θα χορηγηθεί ειδική έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια (ατομικά και Ι.Χ. αυτοκίνητο), από την ακτοπλοϊκή εταιρεία “Hellenic Seaways”.     

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Η παραλαβή των εκθεμάτων (banners, αφίσες, έντυπα, προϊόντα, κ.ο.κ.), θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 16 και την Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 (από 8 π.μ. μέχρι 3 μ.μ.), στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης (Ασκληπιού 34, Χρυσομαλλούσα, Μυτιλήνη).  

Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο της συμμετοχής Πρόεδρο της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνο Πίτσιο, στα τηλέφωνα 22510 22143 & 6973 004872, emails: pitsiosp@otenet.gr & pitsiosp1@gmail.com

Μοιράσου το άρθρο!