Τουρισμός

05/11/2015 - 17:33

Συμμετοχή του Φορέα Τουρισμού Μολύβου στην World Travel Market 2015

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου έδωσε το παρόν στο περίπτερο της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνο.

Ως μια από τις κορυφαίες εκθέσεις τουρισμού παγκοσμίως, η World Travel Market London 2015, πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Excel London άνοιξε τις πύλες της                            τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, και ολοκληρώνεται σήμερα.

Χιλιάδες επισκέπτες  από 186 χώρες επισκέφτηκαν  τους εκθεσιακούς χώρους, όπου,  ενημερώθηκαν για τις παγκόσμιες τάσεις στο τουριστικό προϊόν, ενώ συγχρόνως  είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν φόρουμ και ημερίδες για τα προβλήματα του κλάδου, τις νέες αγορές,  αλλά και την προβολή τουριστικών προορισμών.

 

Ο Φορέας όπως κάθε χρόνο συμμετείχε και εκπροσωπήθηκε από τα μέλη του, Γρηγορίου Άρη και Μιχαλάκη Φώτη, τουριστικοί πράκτορες οι οποίοι πρακτορεύουν την τουριστική αγορά της Αγγλίας για όλη τη Λέσβο.

 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις των tour operators φαίνεται ότι τα νησιά τα οποία έχουν πληγεί και επηρεαστεί από το προσφυγικό θέμα παρουσιάζουν μια υστέρηση υποδοχής κρατήσεων  η οποία μεταφράζεται σε ένα ποσοστό της τάξης του 35 % έως και 50%. Υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία  να ανακάμψει αυτή η ροή των κρατήσεων εάν λυθεί το προσφυγικό και σταματήσει να παίζεται η Λέσβος στα social media αρνητικά και παράλληλα αναδειχθεί το ανθρωπιστικό κομμάτι το οποίο λαμβάνει χώρα με θετικό πρόσημο όσον αφορά την διαχείριση και μεταχείριση των προσφύγων.

 

Όλοι οι tour operators φαίνεται να κρατούν μια ουδέτερη στάση και δεν υπάρχει καμία αναφορά υπέρ η κατά του προσφυγικού προβλήματος. Αυτή την στιγμή δεν έχουν στα σχέδια τους την ακύρωση πτήσεων προς την Λέσβο αλλά την διάθεση να συνεχίσουν την στήριξη των πτήσεων στο μέτρο του δυνατού.
Στο πλαίσιο των επαφών που υπήρξαν είχαμε τις συναντήσεις του Γρηγορίου Άρη και Μιχαλάκη Φώτη  με tour operators από την Ολλανδία  Αγγλία  Λετονία Ισραήλ Πολωνία Γερμανία και Βέλγιο.

Μοιράσου το άρθρο!