Τουρισμός

17/05/2012 - 13:48

Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δήμου Λέσβου

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012, το απόγευμα, στο Παλαιό Δημαρχείο, η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Λέσβου, με θέμα: «Η τουριστική προβολή της Λέσβου – Προβλήματα και προοπτικές», υπό την Προεδρία του Δημάρχου Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσου, παρουσία των Αντιδημάρχων Ταξιαρχούλας Πνακά, Γιάννη Τσακίρη, Νίκου Κατράνη, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, Θεόδωρου Στεργίου και με τη συμμετοχή των μελών – εκπροσώπων των φορέων που απαρτίζουν την Επιτροπή.

Η συνεδρίαση διεξήχθη σε απόλυτα συναινετικό κλίμα και αναλύθηκε η γενικότερη στρατηγική για την όσο το δυνατόν πιο τεκμηριωμένη προβολή του τόπου μας, την αύξηση του τουριστικού ρεύματος και τη δρομολόγηση πρωτοβουλιών για να κερδίσει το νησί μας τη θέση που του αξίζει στον τουριστικό χάρτη και η παγκόσμια οικονομική κρίση να επηρεάσει όσο γίνεται λιγότερο την τουριστική αγορά της Λέσβου.

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, τόνισε ότι στόχος της επιτροπής είναι να διαφημίσει το νησί με σκοπό να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου να μας επισκεφθεί και να εντοπιστούν τα προβλήματα που έχουμε στον τόπο μας, ώστε να απαιτήσουμε από τους αρμόδιους την επίλυσή τους.

«Θέλω να επισημάνω – τόνισε ο κ. Βουνάτσος – ότι αν δεν συμμετέχουμε όλοι στην προσπάθεια ανάπτυξης του τουρισμού, αν δεν καταλάβουμε ότι ο τουρισμός δεν είναι μόνο για σήμερα ή για το καλοκαίρι που έρχεται, αν δεν προστατεύσουμε το περιβάλλον, την καθαριότητα και τη συμπεριφορά μας και αν το κράτος δε λύσει πολλά από τα γνωστά προβλήματα, θα μείνουμε στάσιμοι. Εμείς ως Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Λέσβου, αλλά και εγώ προσωπικά, ασκούμε έντονες πιέσεις για να λυθούν αυτά τα προβλήματα. Δεν το βάζουμε κάτω. Γνωρίζουμε ότι η οικονομική συγκυρία είναι πολύ δύσκολη και οι δυνατότητες μας εξαιρετικά περιορισμένες. Όμως στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχουμε, θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για ενίσχυση και ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί μας».

Αμέσως μετά το λόγο πήραν οι Αντιδήμαρχοι που αναφέρθηκαν στις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση και ανάπτυξη του τουριστικού τομέα στη Λέσβο και οι εκπρόσωποι φορέων, οι οποίοι έθεσαν μια σειρά από θέματα και κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις.

            Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τοποθέτηση του Δημάρχου, ο οποίος αναφέρθηκε στα αναπτυξιακά έργα που έχει προγραμματίσει και υλοποιεί ο Δήμος Λέσβου και τα οποία βοηθούν στην ανάπτυξη του τουρισμού και ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την γόνιμη και εποικοδομητική τους παρουσία, σημειώνοντας ότι οι προτάσεις που κατατέθηκαν θα αξιολογηθούν και ληφθούν σοβαρά υπόψη από την Επιτροπή.

Μοιράσου το άρθρο!