Τουρισμός

02/09/2023 - 07:50

Τι εμποδίζει τη λειτουργία των λουτροπηγών Πολιχνίτου

Ένα εμπόδιο συνάντησε ο επιχειρηματίας Θοδωρής Κούσκος , που δεν επιτρέπει τη λειτουργία των λουτροπηγών του Πολιχνίτου.

Η πηγή αν και αναγνωρίσθηκε ως φυσικός πόρος δεν έχει πάρει το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του ΕΟΤ που απαιτείται να διαθέτουν οι Μονάδες Ιαματικής Θεραπείας, και τα Κέντρα Ιαματικού Τουρισμού για να λειτουργήσουν.

Ο πολιχνιάτης επιχειρηματίας Θοδωρής Κούσκος και η εταιρίας του TKC AE, εγκαινίασε 16 Αυγούστου τη λειτουργία των ανακαινισμένων εγκαταστάσεων των Ιαματικών Πηγών Πολιχνίτου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», και υλοποιεί επένδυση άνω του 1.000.000 ευρώ για την ανακαίνιση του συνόλου των εγκαταστάσεων.

Όπως σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Θοδωρής Κούσκος «είμαστε ήδη σε επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο και τον ΕΟΤ, γίνονται όλα όσα πρέπει να γίνουν και σε λίγες μέρες , θα έχουμε το αρχικό Ειδικό Σήμα Λειτουργίας για να ξεκινήσουμε να λειτουργούμε την Λουρτρόπολη. Η ζήτηση είναι τεράστιά για τις πηγές Πολιχνίτου. Ήδη υπογράψαμε συμφωνία με ένα κινέζικο πανεπιστημιακό ερευνητικό κέντρο  που θέλει να αναπτύξει την εναλλακτική κινεζική  ιατρική στο θερμαλιστικο κέντρο που θέλουμε να δημιουργήσουμε αλλά και με άλλες εταιρίες όπως η Apollo  και πολλούς tour operator  που έχουν ενδιαφέρον για την περιοχή» σημείωσε ο κ. Κούσκος.

Εκτός από την αναγνώριση ως φυσικό πόρο, οι ιαματικές πηγές για να πάρουν το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του ΕΟΤ πρέπει να καταθέσουν και Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που είναι έτοιμη η αναθεωρημένη μελέτη όπως είπε ο κ. Κούσκος και κατατίθεται τις επόμενες μέρες.

Ο κ. Κούσκος ανέλαβε την ευθύνη της παράληψης αυτής και είναι αισιόδοξος ότι όλα θα ολοκληρωθούν πολύ σύντομα.

 

Δείτε το σχετικό βίντεο από την ΕΡΤ ΑΙγαίου:

Μοιράσου το άρθρο!