Τοπικά Προϊόντα και Τουρισμός / Μυτιλήνη,10 Νοεμβρίου 2014
Σε συνέχεια των προηγούμενων συναντήσεων σχετικά με το Ελαιόλαδο και τον Τουρισμό της Λέσβου, η Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV), το Ίδρυμα Hanns-Seidel, τα Τμήματα Γεωγραφίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών του Μονάχου, με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, σας προσκαλούν σε συνάντηση συνεργασίας με θέμα:
"Τοπικά προϊόντα και Τουρισμός: Η Λέσβος πόλος έλξης και ανάπτυξης δικτύων συνεργασίας στην Γεωργία και τον Τουρισμό"
10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 - ΤΟΠΟΣ: ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Δευτέρα 10.11.2014, 09:00 – 15:30
Σκοπός της Συνάντησης είναι η βιώσιμη ανάπτυξη στη Λέσβο με την υποστήριξη δικτύων συνεργασίας άμεσα και έμμεσα εμπλεκομένων στον τουριστικό τομέα.
Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση εργασίας στα πλαίσια ερευνητικού έργου που θα ολοκληρωθεί στο προσεχές μέλλον.
Η Ελληνογερμανική Συνέλευση DGV) είναι μια ευρεία πρωτοβουλία για συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών περιφερειών, δήμων και πολιτών. Κύριος στόχος είναι η εμβάθυνση των υπάρχουσα επαφών και η δημιουργία νέων, έτσι ώστε να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν για τη διαδικασία της συνεργασίας και της ανταλλαγής εμπειριών.
Στόχος είναι η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δήμων, των περιφερειών και των πολιτών, η οργάνωση, το χτίσιμο και η ανάπτυξη ειδικών πρακτικών. Είτε μεταφορά γνώσεων και η άμεση ανταλλαγή τουρισμού ή αποβλήτων για παραγωγή ενέργειας ή την υποδομή, θέματα υγείας, διοικητικού εκσυγχρονισμού ή τον πολιτισμό και την πρακτική ανταλλαγή νέων, παντού βοηθά εάν οι πολίτες, τα ιδρύματα, οι εταιρείες και οι πολιτικοί συνεργαστούν, να προσδιοριστούν οι τομείς του κοινού ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη κοινών σχεδίων. Ο κατάλογος των θεμάτων είναι πολύ μεγάλος.
Η προσέγγιση αυτή υποστηρίζεται από τη βούληση γερμανικού και ελληνικού τοπικού επίπεδου να συμβάλει, να χρησιμοποιηθεί όλο το δίκτυο, οι επιχειρήσεις και η κοινωνία των πολιτών. Η όλη εμπειρία, η γνώση και η καινοτομία επίλυσης στα προβλήματα, βρίσκουν έναν εντελώς νέο τρόπο στις „συνεργασίες“.