Τουρισμός

16/09/2016 - 11:57

Ας βάλουμε επιτέλους ένα τέλος στα παιχνίδια του Επιμελητηρίου Λέσβου

&n

bsp;

Είναι προφανές από τη νέα τοποθέτηση - καθυστέρηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Βαγγέλη Μυρσινιά, ότι ο απώτερος στόχος είναι να μην γίνει ποτέ ο νέος Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου.

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς, ότι ενώ την περασμένη Δευτέρα στην τελευταία σύσκεψη παρόντων όλων των εκπροσώπων των φορέων, το μόνο που επί της ουσίας ζητούσε το Επιμελητήριο ήταν να συμπεριληφθεί στο καταστατικό η θέση του Β' Αντιπροέδρου, την οποία θα καταλάμβανε το ίδιο (μαζί με δύο μικρολεπτομέρειες τεχνικής φύσης), σήμερα έρχεται και αναδιπλούμενο προσφέρει 15.000 ευρώ στο αρχικό κεφάλαιο; Και μάλιστα για πρώτη φορά, αφού κάτι τέτοιο δεν έχει ξανατεθεί.

Το γεγονός αυτό, μαζί με τις άλλες αιτιάσεις που θέτει, ουσιαστικά αναφέρεται σε κάτι εντελώς διαφορετικό από τη φιλοσοφία και τη δομή της εταιρείας, όπως αυτή έχει εγκριθεί από όλους τους φορείς του τουρισμού, που ανεξαιρέτως συμμετέχουν σ' αυτήν.

Φυσικά αν ίσχυε κάτι τέτοιο και αν υποθέσουμε ότι όλοι οι φορείς το δεχόταν, θα άρχιζε ένας νέος κύκλος διαβουλεύσεων, με αποτέλεσμα η ίδρυση του Οργανισμού, με μαθηματική ακρίβεια να όδευε προς τις καλένδες.

Και αφού ισχυρίζονται ότι ότι εδώ και πολλά χρόνια η βούληση του Επιμελητηρίου ήταν να δημιουργηθεί ο Οργανισμός αυτός και μάλιστα ότι ήταν οι πρωτοστάτες, γιατί δεν το έχουν πράξει ακόμη σύμφωνα με τις επιθυμίες τους, με τη συμμετοχή όλων αυτών των ιδιωτικών φορέων, οι οποίοι θα καλούνταν τάχα να συνεισφέρουν και οικονομικά;

Και αν ακόμη ακόμη κάνουμε την υπόθεση εργασίας, ότι δεκάδες φορείς της Λέσβου θα βρισκόταν να συνεισφέρουν οικονομικά και να έμπαιναν σ' αυτό το σχήμα που οραματίζεται το Επιμελητήριο, με ποιο δαιμόνιο τρόπο θα συμμετείχαν στις συνεδριάσεις - αποφάσεις, αφού το Δ.Σ. που εισηγείται το Επιμελητήριο θα ήταν, όπως είναι φυσικό, ολιγομελές;

Ευτυχώς όμως, όλ' αυτά γίνονται μόνο και μόνο για να δικαιολογηθούν στον επιχειρηματικό κόσμο, για τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς και τις τεράστιες ευθύνες που φέρουν για την επί ένα και πλέον χρόνο απαράδεκτη καθυστέρηση στην ίδρυση του Οργανισμού, ο οποίος προχωράει πλέον, χωρίς αυτούς.

Άλλωστε όλοι οι τουριστικοί φορείς του τόπου (τα περισσότερα μέλη των οποίων, ανήκουν ούτως ή άλλως δια νόμου στο Επιμελητήριο), θα βρίσκονται μέσα σε όλες τις αποφάσεις του νέου Οργανισμού.

Σύμφωνα με πληροφόριες οι φορείς που θα συγκροτήσουν τον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου είναι αποφασισμένοι στην έκτακτη συνεδρίαση να δείξουν την πόρτα εξόδου στο Επιμελήτηριο Λέσβου. Και καλά θα κάνουν.... 

Αν το Επιμελητήριο Λέσβου (μιας και πλησιάζουν εκλογές) θέλει να κάνει παιχνίδι ας παίξει μόνο του μπάλα...

 

-----------

Διαβάστε:

 

Μοιράσου το άρθρο!