Τουρισμός

11/04/2012 - 17:44

(Βίντεο)Ημερίδα της Περιφέρειας με αφορμή τη Aegean Regatta: "Παράθυρο στο θαλάσσιο τουρισμό"

bject width="425" height="344">

Με τη συμμετοχή δεκάδων επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου και ανθρώπων του ναυταθλητισμού, πραγματοποιήθηκε χθες 10/4 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού συμβουλίου, η ημερίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με τη συνεργασία του Λεσβιακού Ομίλου Ανοιχτής Θαλάσσης (ΛΟΙΑΘ): «Παράθυρο στο θαλάσσιο τουρισμό». Η ημερίδα έγινε με την αφορμή της διοργάνωσης της «Aegean Regatta» της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και στόχος της ήταν αφενός η ενημέρωση των επαγγελματιών του τουρισμού για τα οφέλη από την ανάδειξη της Λέσβου ως θαλάσσιου τουρισμού, αφετέρου η ενημέρωση του ευρύτερου κοινού, για τα οφέλη που απορρέουν από την επένδυση στον τομέα αυτό.

Την ημερίδα χαιρέτισαν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Χαλκιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Παναγιώτης Καπάρας και ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Δημήτρης Βουνάτσος. Το συντονισμό της είχε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αποστολία Λύκου, που πραγματοποίησε και την βασική εισήγησή της, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια προχωρά σε πρωτοβουλίες σαν και αυτή, αποσκοπώντας στην ανάδειξη των ειδικών μορφών τουρισμού.

Την αφορμή για τη συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ των συμμετεχόντων φορέων, έδωσαν οι ομιλίες του Προέδρου της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Λάζαρου Τσαλίκη «Aegean Regatta: από τη θεωρία στην πράξη», του Προέδρου του Λεσβιακού Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Γιάννη Ζερδελή «Οι αγώνες ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας του Αιγαίου ως κινητήριος μοχλός ανάπτυξης του ναυταθλητικού τουρισμού» και του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιάννη Σπιλάνη «Θαλάσσιος τουρισμός και οι επιπτώσεις του στην ανάπτυξη των νησιών».

Ακολούθησαν τοποθετήσεις επί του θέματος της ημερίδας από τοπικούς φορείς και επαγγελματίες, προτάσεις για την προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού που τέθηκαν υπόψη της Περιφέρειας, αλλά και προβληματισμοί. Κοινή διαπίστωση όλων ωστόσο, ήταν πως με αφορμή και τις διεθνείς διοργανώσεις σαν κι αυτή της «Aegean Regatta», πρέπει να αποτελέσει αυτοσκοπό όλων των φορέων, να προωθηθούν συνεργασίες και προοπτικές δικτύωσης, για την ανάδειξη της Λέσβου ως προορισμού θαλάσσιου τουρισμού.

Μοιράσου το άρθρο!