Υγεία

30/01/2013 - 13:04

Άμεση ανάγκη στελέχωσης του Σταθμού Αιμοδοσίας Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Άμεση ανάγκη στελέχωσης του Σταθμού Αιμοδοσίας

yle="text-align: justify;">Σοβαρότατο πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Σταθμός Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, καθώς  - όπως προκύπτει από υπόμνημα το οποίο υπογράφουν είκοσι δύο (22) Σύλλογοι Αιμοδοτών της Λέσβου – δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης του επιλεγέντος για τη θέση ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης – σε κενή οργανική θέση - σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 704/24.06.2011 απόφασης του Ε’ Τμήματος του ΑΣΕΠ.

Όπως προκύπτει από το υπόμνημα, από τον Ιούλιο του 2011, οπότε και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης διαβίβασε την απόφαση πρόσληψης στον Υπουργό Υγείας, δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα – Ιανουάριος 2013 - η διαδικασία υπογραφής των σχετικών αποφάσεων από το αρμόδιο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

 

Αναφορά για το θέμα  κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ν. Λέσβου ΠΑΣΟΚ Ν. Σηφουνάκης προς του αρμόδιους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Υγείας, σχετικά με το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Σταθμός Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Ο κ. Σηφουνάκης, καλεί τους συναρμόδιους Υπουργούς να παρέμβουν ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η διαδικασία πρόσληψης, προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των ελλείψεων σε υλικά αιμοληψίας και ελέγχου των μονάδων αίματος, ώστε «να ενθαρρύνουμε και όχι να αποθαρρύνουμε ως Πολιτεία το πολύτομο έργο που προσφέρουν οι Εθελοντές Αιμοδότες στους κατοίκους της ακριτικής Λέσβου».


                                          

Δείτε στα επισυναπτόμενα αρχεία : Υπόμνημα είκοσι δύο (22) Συλλόγων Εθελοντικής Αιμοδοσίας Ν. Λέσβου

 

Επισυναπτόμενο αρχείο Μέγεθος
Υπόμνημα Συλλόγων Εθελοντικής Αιμοδοσίας Ν. Λέσβου 2.56 MB

Μοιράσου το άρθρο!