Υγεία

09/02/2022 - 16:38

10 θάνατοι από την μετάλλαξη Όμικρον στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Πεθαίνουν και από τη μετάλλαξη Όμικρον

Η μετάλλαξη Όμικρον που θεωρείται ότι προκαλεί ήπια νόσηση μπορεί να προκαλέσει το θάνατο σε περιπτώσεις ασθενών που είναι ανεμβολίαστοι.

Αυτό αναδεικνύουν  τα επίσημα στοιχεία του νοσοκομείου Μυτιλήνης, καθώς από τους 27 θανάτους ασθενών από την αρχή του έτους μέχρι τώρα οι 10 είχαν νοσήσει με Όμικρον και έχασαν τη ζωή τους.  Το τελευταίο αν μη τι άλλο δείχνει πως όχι μόνο εφησυχασμός δεν πρέπει να καλλιεργείται από την νέα μετάλλαξη αλλά απεναντίας όσοι δεν έχουν κάνει τον εμβολιασμό τους θα πρέπει να επισπεύσουν.

Ένα ενδιαφέρον δεδομένο είναι πως οι εργαστηριακές αναλύσεις των Αθηνών σε ασθενείς του νοσοκομείου επιβεβαιώνουν την επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον όχι όμως και την εξαφάνιση της μετάλλαξης  Δέλτα που προκαλεί περισσότερες επιπλοκές. Η μετάλλαξη Δέλτα συνεχίζει να καταγράφεται στη Λέσβο και να διασπείρεται σε ένα μικρότερο όμως ποσοστό μη έχοντας ακόμα καλυφθεί από την Όμικρον.

Από τη Λέσβο σε 60 δείγματα που αναλύθηκαν στην Αθήνα προέκυψε ότι τα 47 κατηγοριοποιήθηκαν στην μετάλλαξη Όμικρον και τα 13 στη μετάλλαξη Δέλτα.

 

Στρατής Σαμιώτης / εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!