Υγεία

20/08/2018 - 13:39

10ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο Βορειοανατολικού Αιγαίου

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, μία από τις μεγαλύτερες επιστημονικές εταιρείες της χώρας, στη συνεχή προσπάθειά της για τη μετάδοση επίκαιρης γνώσης και την ανταλλαγή νέων δεδομένων που αφορούν τη διάγνωση, την πρόληψη και τη θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων, επέλεξε το νησί της Λέσβου για να διοργανώσει το 10ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο Βορειοανατολικού Αιγαίου (30 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου, ξενοδοχείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ).
Το πολύπλευρο επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι κλινικά προσανατολισμένο για να καλύψει τις ανάγκες και την ενημέρωση όχι μόνο των Καρδιολόγων αλλά ευρύτερα όλων των ιατρών που υπηρετούν την Καρδιαγγειακή Ιατρική (Παθολόγοι, Γενικοί οικογενειακοί ιατροί, Νεφρολόγοι, Πνευμονολόγοι κ.λπ.).

Παράλληλα με το επιστημονικό πρόγραμμα, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία έχει πάντα ως προτεραιότητα την υπεύθυνη πληροφόρηση του κοινού για την πρόληψη και αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με τον Δήμο Λέσβου, το ΝΠΠΔ Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου και τον Ιατρικό Σύλλογο, την Παρασκευή 31 Αυγούστου, ώρα 16.00, στο Επιμελητήριο Μυτιλήνης εκπαιδευτές της ΕΚΕ θα πραγματοποιήσουν δωρεάν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σε επαγγελματίες υγείας, Δημοτικούς Υπαλλήλους, φοιτητές, μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας και ευρύτερα τους πολίτες του νησιού. Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Για αιτήσεις συμμετοχής στο δωρεάν σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης μπορείτε να στέλνετε στο lignos@hcs.gr (αναγράφοντας ονοματεπώνυμο, ιδιότητα και email).
Στη συνέχεια, στον ίδιο χώρο (19.00) Καθηγητές Καρδιολογίας θα ενημερώσουν με εύληπτο τρόπο την τοπική κοινωνία για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Καρδιαγγειακών Νοσημάτων που αποτελούν την πρώτη αιτία θνητότητας και νοσηρότητας στη χώρα μας.

Μοιράσου το άρθρο!