Υγεία

10/08/2021 - 14:35

17 άτομα με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης - 234 κρούσματα τον Αύγουστο

Πίεση δέχεται το σύστημα υγείας στη Λέσβο καθώς στο νοσοκομείο Μυτιλήνης τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό και μόνο την Δευτέρα 9 Αυγούστου έγιναν έξι εισαγωγές ασθενών.

Σήμερα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης νοσηλεύονται δεκαπέντε ασθενείς στην κλινική covid-19 και δύο διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

«Αρχίζει να δέχεται πίεση το νοσοκομείο, έχουμε αύξηση των κρουσμάτων και αυτό φαίνεται και στις εισαγωγές των ασθενών, δυστυχώς στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι και αρκετοί από αυτούς είναι νέοι σε ηλικία» δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Γιώργος Καμπούρης.

Το τελευταίο δεκαήμερο παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων στο νησί, ενώ χθες, Δευτέρα 9 Αυγούστου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 35 νέες μολύνσεις. Από την 1η Αυγούστου μέχρι τις 9 Αυγούστου στη Λέσβο έχουν καταγραφεί 234 κρούσματα.

Σ’ ότι αφορά στους εμβολιασμούς στη Λέσβο, έχουν πραγματοποιηθεί 75.588 δόσεις, 42.376 έχουν κάνει τη μία δόση και 39.408 άτομα έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, περίπου στο 60% του ενεργού πληθυσμού. Για να κτιστεί το τείχος ανοσίας όπως δήλωσε ο κ. Καμπούρης χρειάζονται να εμβολιαστούν άλλοι 14.000 πολίτες.

Αναστασία Σπυριδάκη  ertnews.gr

Μοιράσου το άρθρο!