Υγεία

07/09/2015 - 18:57

24ωρη λειτουργία στο ΠΕΔΥ Μυτιλήνης για ΟΛΟΥΣ ! ! !

Α

πο αύριο 8 Σεπτεμβρίου 2015, κατόπιν προφορικής εντολής του Υπουργού Υγείας προς τη Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ξεκινά η 24ωρη λειτουργία του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω τα εξής: 
 
Η απόφαση αυτή ήταν επιβεβλημένη, λόγω του τεράστιου φόρτου εργασίας που έχουν τα Επείγοντα του Νοσοκομείου μας εξ'αιτίας του μεταναστευτικού που έχει ξεπεράσει κάθε διαχειρίσιμο όριο.
Ως γνωστόν, το τελευταίο έτος ήταν το πάγιο αίτημα των γιατρών της μονάδας μας η 24ωρη λειτουργία, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ του μεταναστευτικού, γιατί έτσι έπρεπε να γίνει για την αδιάλειπτη πρωτοβάθμια υγειονομική κάλυψη των κατοίκων της πόλης μας. 
Δύο Υπουργοί Υγείας που μας επισκέφθηκαν και ενώ διαπίστωναν αυτή την αναγκαιότητα, δεν πρόλαβαν να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους, λόγω εκλογών.
Τώρα, μας πρόλαβαν οι εξελίξεις με το μεταναστευτικό και έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Δεν μπορούμε να κοιτάμε άπραγοι τους συναδέλφους μας του Νοσοκομείου, να δίνουν μάχες νυχθημερόν με πολύωρες καθυστερήσεις στα Επείγοντα και εμείς στις 14.00 να σχολάμε! 
Η μονάδα μας, ξεκινάει ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, ΠΡΩΤΗ σε όλη την Ελλάδα και ζητάμε τη στήριξη όλων των συμπολιτών μας και την κατανόησή τους για όποια προβλήματα προκύψουν στη αρχή. Σιγά σιγά θα τα αντιμετωπίζουμε (κάθε αρχή και δύσκολη...).
Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι ως Υγειονομική Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, καλύπτουμε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη που ζητά τη βοήθειά μας, ανεξάρτητα του αν είναι Ελληνας ή μετανάστης.
Οι κραυγές του τύπου, "θα γίνει το ΠΕΔΥ κέντρο μεταναστών" ή "θα πάθουμε χολέρα, φυματίωση, σταφυλόκοκκο" και γω δεν ξέρω τι άλλο, δεν έχουν θέση. 
Ξέρουμε καλύτερα απο τον καθένα να παίρνουμε τα μέτρα μας για τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας που κινδυνεύει μόνο αν κυκλοφορούν ανάμεσά μας, ανέλεγκτα περιστατικά.
 
Μιχάλης Χατζηγιάννης / Δ/ντης ΠΕΔΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 

Μοιράσου το άρθρο!