Υγεία

19/09/2022 - 16:33

-27 στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης....

Ανακοίνωση από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ :

Η κυβέρνηση με τακτικές μπαλώματος, για να μπορέσει να καλύψει τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας, αποφάσισε να διευρύνει την παροχή ειδικότητας σε νοσηλευτές, σε πολλά νοσοκομεία της χώρας. Με αυτόν τον τρόπο έβαλε μέσα στο σύστημα πολλούς  συναδέλφους χωρίς πρότερη εμπειρία και τους πέταξε αμέσως στα βαθιά (ΤΕΠ-ΜΕΘ).  Παρ’ όλα αυτά, οι συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν πλήρως και σήκωσαν ένα πολύ μεγάλο όγκο εργασίας. Εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας έδωσε παράταση έξι μηνών.

      Φτάνουμε στο σήμερα έχοντας πλέον εκπαιδευμένους και έμπειρους συναδέλφους που λήγει η σύμβασή τους στο τέλος του Σεπτέμβρη και θα βρεθούν εκτός συστήματος υγείας.

       Αυτό θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην παρεχόμενη φροντίδα υγείας προς τους πολίτες και ταυτόχρονα θα βγάλει ξανά στην ανεργία υγειονομικούς πλήρως εκπαιδευμένους και έμπειρους που παρείχαν τις υπηρεσίες τους σε νοσηλευτικά τμήματα πρώτης γραμμής. 

     Από όλο αυτό γίνετε ξεκάθαρο ότι όλα τα νοσοκομεία της χώρας και φυσικά και στο δικό μας (-27 συνάδελφοι την τριετία 2019-21) έχει τρομερό πρόβλημα στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό. Με την υποστελέχωση αυτή δεν είναι εφικτό να ειδικεύονται συνάδελφοι και κατά την λήξη της εκπαίδευσης τους να μην δημιουργείται έντονο πρόβλημα. Όλο αυτό σε συνδυασμό με το ότι δεν υπήρχε πρόβλεψη το μέτρο της χορήγησης ειδικότητας να  έχει συνέχεια, έτσι ώστε να έχουν ήδη καλυφθεί οι θέσεις, το πρόβλημα που δημιουργείται είναι τραγικό. 

       Δυστυχώς για άλλη μία φορά η κυβέρνηση αποδείχθηκε πολύ λίγη.

Μοιράσου το άρθρο!