Υγεία

29/01/2023 - 16:07

Αγωνία για 4.500 άτομα στον Πολίχνιτο μήπως βρεθούν στην καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου...

ΨΗΦΙΣΜΑ Επιτροπή Αγώνα Στήριξης Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό στην περιοχή μας αναδείχθηκαν θέματα δυσλειτουργίας του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο. Θεωρούμε ότι η κινητοποίηση των κατοίκων είναι ο μόνος παράγοντας που μπορεί να πιέσει αποτελεσματικά τους αρμόδιους.

Το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου εξυπηρετεί και τα 5 χωριά της Δημοτικής Ενότητας, μίας περιοχής άνω των 4500 κατοίκων, οι οποίοι υπερδιπλασιάζονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Παράλληλα λειτουργούν νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία καθώς και γυμνάσιο-λύκειο, με αντίστοιχες αθλητικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται από τα παιδιά, και το Κέντρο Υγείας, μεταξύ πολλών άλλων ελλείψεων ειδικοτήτων, δεν έχει παιδίατρο εδώ και τέσσερα χρόνια. Επίσης οι παραγωγικές δραστηριότητες που συγκεντρώνονται στην περιοχή μας έχουν να κάνουν κυρίως με χειρωνακτικά επαγγέλματα, που ενέχουν έντονα τον κίνδυνο ατυχημάτων. Σε αυτό το σημείο να επισημανθεί ότι απέχει από το νοσοκομείο Μυτιλήνης 40 λεπτά και η μετακίνηση ασθενοφόρου από την πόλη σε επείγοντα περιστατικά, μόνο ασφάλεια δεν μας κάνει να νιώθουμε. Σε όλα τα παραπάνω να προστεθεί με τον πλέον σαφέστερο τρόπο ότι οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας δίνουν κάθε μέρα τον καλύτερο τους εαυτό, για αυτό και τους καλούμε μέσα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα να σταθούν στο πλάι μας. Οι ανάγκες για ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι επιτακτικές και δεν θα ανεχτούμε άλλο την διαχρονική υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου.

Ως κάτοικοι μία απομακρυσμένης περιοχής από το νοσοκομείο Μυτιλήνης και επειδή δεν θέλουμε να ξαναδούμε εικόνες μεταφοράς ασθενών σε καρότσα αγροτικών αυτοκινήτων, διεκδικούμε ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με:

· Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.

· Ασθενοφόρα με πλήρωμα από εξειδικευμένο προσωπικό 24 ώρες το 24ωρο.

· Πλήρη εργαστηριακό και διαγνωστικό εξοπλισμό.

Στη συνάντηση που έλαβε χώρα την Παρασκευή 27/1/2023, παρουσία κατοίκων, πολιτιστικών φορέων και αυτοδιοικητικών της περιοχής μας και κατόπιν συνεδρίασης της συντονιστικής επιτροπής, αποφασίστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου την Πέμπτη 02/02 και ώρα 11:00 π.μ.

Καλούμε όλους τους κατοίκους, την νεολαία, τους μαθητές, τους καταστηματάρχες, τους πολιτιστικούς φορείς να δώσουν βροντερό παρών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Επιτροπή Αγώνα Στήριξης Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου

Μοιράσου το άρθρο!