Υγεία

28/08/2023 - 12:45

Αναβαθμίζεται ο εξοπλισμός των χειρουργείων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Τι αναφέρει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Γιώργος Καμπούρης

ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ - ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ

Το νοσοκομείο μας προχώρησε, με δικούς του πόρους και μετά από διαγωνιστική διαδικασία, στην πλήρη αντικατάσταση δύο Σύστημάτων Χειρουργικού Προβολέα, αποτελούμενα από κύριο και δορυφόρο προβολέα κατάλληλους για το σύνολο των χειρουργικών επεμβάσεων (συμπεριλαμβανομένων και των ενδοσκοπήσεων και αυτών στις οποίες γίνεται χρήση μικροσκοπίου). Είναι τεχνολογίας LED τελευταίας γενιάς, με πιστοποίηση CE ως ιατρική συσκευή κατηγορίας Class I.

Μέσω της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για τον παραγόμενο φωτισμό τους βελτιστοποιείται το φαινόμενο σκιαλυτικότητας, εξασφαλίζοντας ένα άφθονο βάθος φωτισμού. Επιπλέον, τα κάτοπτρα είναι υψηλής ανάκλασης και μέσω της προοδευτικής προσαρμογής τους, αποφεύγεται η ανάκλαση από τη κεντρική στις περιφερειακές υπομονάδες και συνεπώς το “θάμπωμα” του χειρουργού και σε περιπτώσεις πολύωρων χειρουργείων. Διαθέτουν επίσης συμβατότητα λειτουργίας σε ψηφιακό χειρουργείο, ενώ μελλοντικά μπορούν να εξοπλιστούν με ασύρματη κάμερα τύπου Plug & Play, High Definition ή 4Κ, ασύρματης επικοινωνίας (WiFi).

Το έργο της ποιοτικής αναβάθμισης της υλικοτεχνικής υποδομής του Νοσοκομείου συνεχίζεται, προσφέροντας με ασφάλεια υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας προς τους κατοίκους του τόπου μας τις οποίες και οφείλουμε!

Μοιράσου το άρθρο!