Υγεία

26/08/2021 - 15:41

Αναγκάζουν 40 υγειονομικούς του νοσοκομείου Μυτιλήνης σε αργία - Άμεση επίπτωση στους πολίτες της Λέσβου

Σήμερα Πέμπτη 26 Αυγούστου, στο νοσοκομείο Μυτιλήνης καθώς και πανελλαδικά, έγινε στάση εργασίας των υγειονομικών.

Μια κυβέρνηση με επικίνδυνους χειρισμούς που από 1η Σεπτεμβρίου θα αναγκάσει 40 υγειονομικούς του νοσοκομείου Μυτιλήνης σε αργία, χωρίς φυσικά να υπάρχει σχέδιο αναπλήρωσης. Βέβαια ακόμα και αν καταφέρουν να τους αναπληρώσουν σε αριθμό (κάτι που φαντάζεις απίθανο) δεν μπορείς να συγκρίνεις έναν νοσηλευτή με 20 χρόνια εμπειρίας, με έναν που τελείωσε πριν ένα χρόνο τη σχολή.

Σίγουρα θα προτιμούσαμε να μας νοσηλεύει ένας ανεμβολιαστος νοσηλευτής των 20 χρονών εμπειρίας που έκανε την δουλειά του το ίδιο σωστά και πριν έναν χρόνο που δεν υπήρχε εμβόλιο και δεν μετέδωσε ποτέ τη νόσο σε κανέναν.

Όλα αυτά βέβαια σε μια περίοδο που έχει αυξηθεί κατακόρυφα η νοσηλεία ασθενών με αποτέλεσμα να μπαίνουν στις κλινικές και έξτρα κρεβάτια και περιμένοντας και το 4ο κύμα.

Eν μέσω πανδημίας, 2 καλοκαίρια τώρα (που υπάρχει σχετική ύφεση) η κυβέρνηση δεν φρόντισε να προσλάβει υγειονομικούς, αλλά μπόρεσε να προσλάβει 10000 αστυνομικούς και στρατιωτικούς.

Δυστυχώς όλα αυτά θα έχουν άμεση επίπτωση στους πολίτες της Λέσβου.

Μέσα σε αυτό τον αλλοπρόσαλλο και επικίνδυνο σχεδιασμό, ανακοινώθηκε χτες και η αναστολή των κανονικών αδειών. Να θυμίσουμε ότι υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν κανονίσει την κανονική τους άδεια για Σεπτέμβριο μιας και δεν μπορούσαν να καλυφθούν όλοι τους καλοκαιρινούς μήνες. Δηλαδή μέσα σε όλα αυτά που προαναφέραμε θα έχουμε και ένα αρκετά μεγάλο μέρος του προσωπικού, φοβερά εξουθενωμένο, που θα του ζητηθεί και πάλι να βάλει πλάτη.

Φυσικά για Βαρέα και Ανθυγιεινά ή προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ούτε λόγος.

Οι υγειονομικοί δυστυχώς έχουν στοχοποιηθεί , ουσιαστικά όμως, έχουν στοχοποιηθεί οι πολίτες και οι προσλαμβανόμενες από αυτούς, υπηρεσίες υγείας.

Δυστυχώς οι χειρισμοί της κυβέρνησης είναι επικίνδυνοι.

 

Σαμαράς Στρατής

Μέλος ΔΣ Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Οργανωτικός γραμματέας Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λέσβου.

Μοιράσου το άρθρο!