Υγεία

31/08/2020 - 08:16

Ανακοίνωση από φαρμακείο Μυτιλήνης για κρούσμα κορονοϊού

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης το φαρμακείο του κ. Σπύρου Μαυραγάνη στη Μυτιλήνη ενημερώνει για το κρούσμα κορονοϊού σε υπάλληλο του φαρμακείου. Από σήμερα το φαρμακείο λειτουργεί κανονικά. Είναι εξαιρετικά θετικό οι επιχειρήσεις της Μυτιλήνης να ενημερώνουν απευθείας το κοινό και έτσι να δίνουν τέλος σε φημολογίες κτλ. Αναλυτικά η ανακοίνωση του φαρμακείου όπως αναρτήθηκε στο facebook

Μετά την πληροφόρηση ότι εντοπίστηκε κρουσμα κορωνοϊού σε υπάλληλο του φαρμακείου μας που μόλις είχε επιστρέψει από άδεια άμεσα προβήκαμε στις εξής ενέργειες:

-Μικροβιακή απολύμανση και εξυγείανση του φαρμακείου από εξειδικευμένο συνεργείο.

-Διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ (PCR) για τον ιό σε όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους -ες στο φαρμακείο τα οποία βγήκαν όλα ΑΡΝΗΤΙΚΑ.

(Η ασθενής υπάλληλος αναρρώνει με επιτυχία στο σπίτι της βρισκόμενη σε καραντίνα συμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.)

Κατόπιν αυτών των ενεργειών επαναλειτουργούμε την

ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Ενημερώνουμε και παροτρύνουμε συνεχώς το προσωπικό και τους τρίτους για συμμόρφωση με τις ορθές πρακτικές ατομικής και αναπνευστικής υγιεινής (πλύσιμο - καθαρισμός χεριών, κάλυψη μύτης και στόματος με μάσκα).

Παρέχουμε τα απαιτούμενα υλικά μέσα, στο προσωπικό και τους τρίτους όπως αντισηπτικά διαλύματα για αντισηψία των χεριών στις εισόδους / εξόδους και στους κοινόχρηστους χώρους του φαρμακείου.

Επιβλέπουμε την προσέλευση τρίτων (π.χ. πελατών, συνεργατών κλπ) στο χώρο του φαρμακείου και τους ενημερώνουμε ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, να εξασφαλίζεται η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων και να γίνεται χρήση των Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Εν όψει και των ειδικών περιοριστικών μέτρων που ισχύουν από το πρωί του Σαββάτου (29-8) για το νησί μας ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, επιχείρησεις, εργαζόμενοι, πελάτες, προμηθευτές πρέπει να έχουμε ως στόχο την πρόληψη εμφάνισης ύποπτων κρουσμάτων σύμφωνα πάντα με τις εκάστοτε ισχύουσες οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Ο κορωνοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις

 

Φαρμακειο Σπυρου Μαυραγανη

 

Μετά την πληροφόρηση ότι εντοπίστηκε κρουσμα κορωνοϊού σε υπάλληλο του φαρμακείου μας που μόλις είχε επιστρέψει από...

Posted by Φαρμακειο Σπυρου Μαυραγανη on Sunday, August 30, 2020

Μοιράσου το άρθρο!