Υγεία

02/11/2023 - 16:31

Από Μυτιλήνη, Καλλονή και Μανταμάδο δυνατό μήνυμα: πλήρη στελέχωση με γιατρούς και απαραίτητο προσωπικό

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Δυναμικές Κινητοποιήσεις σε Μυτιλήνη, Καλλονή και Μανταμάδο

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δυναμικές Κινητοποιήσεις σε Μυτιλήνη, Καλλονή και Μανταμάδο

 

Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, των σωματείων και των φορέων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, στην καλλονή και στον Μανταμάδο, στα πλαίσια της σημερινής κοινής δράσης στα νησιά του Αιγαίου, η οποία θα κλιμακωθεί την Δευτέρα 6 Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα στη παναιγιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα. 

Με παλμό και με συνθήματα για μόνιμες προσλήψεις και για πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου με όλες τι ειδικότητες, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση στο αύλειο χώρο του Νοσοκομείου, από σωματεία και φορείς. 

Καθόλη την διάρκεια της συγκέντρωσης, μοιράζονταν η ανακοίνωση με τα αιτήματα, τα οποία υπογράφονται από δεκάδες σωματεία και συλλόγους.  

Δυναμική ήταν και η παρέμβαση των Αγροτικών Συλλόγων Καλλονής και Ανεμώτιας, στο Κέντρο Υγείας Καλλονής, όπου μοιράστηκε πλατιά η ανακοίνωση, με τους συγκεντρωμένους να απαιτούν την πλήρη στελέχωση με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και το απαραίτητο προσωπικό. 

Στο Μανταμάδο, η συγκέντρωση έγινε στο Περιφερειακό Ιατρείο του χωριού, όπου απαιτήθηκε για μια ακόμη φορά, η άμεση στελέχωση του με γιατρό και νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενοφόρου και να λειτουργήσει το Κέντρο Εφημέρευσης.

Ακόμη απαιτήθηκε η άμεση κατασκευή και λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

 

Και νέες αποφάσεις

Για το μεγάλο Παναιγιακό Συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Δευτέρα 6 Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα στο Υπουργείο Υγείας, ανάμεσα στα σωματεία και συλλόγους που είχαν ανακοινωθεί, το πλαίσιο αιτημάτων στηρίζουν: 

  1. Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) 
  2. Σωματείο Επαγγελματιών Υπαλλήλων Οδηγών και Εισπρακτόρων
  3. Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης   
  4. Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου
  5. Αγροτικός Σύλλογος Καλλονής 
  6. Σύλλογος Καταστημάτων Εστίαση «ΑΣΠΙΔΑ» 
  7. Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Εμπορικού Ναυτικού    

Μοιράσου το άρθρο!