Υγεία

15/11/2020 - 07:31

Αρνήθηκαν να του κάνουν τεστ στο Νοσοκομείο... το πλήρωσε από την τσέπη του και βγήκε θετικός. Συνάντηση Ιδιωτικών Υπαλλήλων με την Διοίκηση του Νοσοκοκμείου

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

  Στις 12/11 αντιπροσωπεία από το ΔΣ μας, πραγματοποίησε συνάντηση με τη διοίκηση του «Βοστάνειου» Νοσοκομείου ,την οποία ευχαριστούμε για το χρόνο της. Στα πλαίσια της συζήτησης, παραθέσαμε τα εξής θέματα:

 

·         Της άμεσης διενέργειας τεστ κορονοϊού σε εργαζομένους που προσέρχονται με συμπτώματα στο νοσοκομείο από μαζικούς χώρους με πάνω από 5 εργαζομένους ή/και υγειονομικά ευαίσθητους χώρους όπως τρόφιμα, προσφυγικό, σουπερμάρκετ κ.ο.κ. Το αίτημα αυτό διαμορφώθηκε λόγω περιστατικού που , αφού χωρίς αποτέλεσμα, απευθύνθηκε στο Νοσοκομείο, έκανε το τεστ από την τσέπη του την επόμενη ημέρα και βρέθηκε θετικό!

·         Της παροχής εγγράφου από τους γιατρούς του νοσοκομείου προς συμπτωματικούς εργαζόμενους για παραμονή κατ’ οίκον μέχρι τα αποτελέσματα και του μοριακού τεστ.

 

Στο πρώτο θέμα λάβαμε αρνητική απάντηση επειδή «τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ δεν προβλέπουν αυτήν την διαδικασία» και «δεν μπορούμε να κάνουμε ό’ τι θέλουμε σα νοσοκομείο».

Ζούμε κάθε μέρα στο πετσί μας τις συνέπειες των διάτρητων πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, όταν μπορεί να περάσει και βδομάδα μέχρι να κληθεί εργαζόμενος σε ύποπτο χώρο και να αξιωθεί της «πολυτέλειας» να κάνει τεστ, αφού στο μεταξύ αναγκαστικά πηγαίνει κανονικά στη δουλειά (ή χαλάει τις ημέρες της κανονικής άδειας του-αν έχει) με ότι σημαίνει αυτό για τη διασπορά του ιου.

Σαν ΕΙΥΛ δηλώνουμε ότι η απαρέγκλιτη εφαρμογή αυτών των πρωτοκόλλων-λάστιχο δεν απαλλάσσει κανέναν από τις ευθύνες του και το μόνο σίγουρο είναι ότι η –υπαρκτή- μη επάρκεια τεστ, πιο παραγωγικό θα είναι να λυθεί με απαίτηση τους από το κράτος παρά με διαβεβαιώσεις ότι όλα ,προς το παρόν, λειτουργούν καλά.

Στο δεύτερο θέμα, λάβαμε προφορική διαβεβαίωση ότι θα καλύπτονται οι περιπτώσεις αυτές από τους εξετάζοντες ιατρούς με έγγραφο. Το αρχικό αίτημα ήτανε να δίνεται κατευθείαν από τον γιατρό, αλλά μας ειπώθηκε ότι θα γράφεται κατόπιν αιτήματος του ασθενούς.

 Γι’ αυτό λοιπόν καλούμε όλους τους συνάδελφους να το ζητάνε οι ίδιοι από τους γιατρούς του Βοστάνειου για να είναι καλυμμένοι στους εργοδότες τους και να μας ενημερώσουν αν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Παραμένουμε σε εγρήγορση για την υγεία των εργαζομένων στην επίθεση που δέχονται μέσα στην πανδημία.

 

ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ-ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΔΕ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ
 

Μοιράσου το άρθρο!